Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Szörnyek, kísérteties történetek és libabőr – különleges, tematikus nappal készül március 19-én a DoQ. A reggel 10.00-től este 21.00-ig tartó maraton a halotti maszkok történetével indul, majd a középkor legrettegettebb kínzóeszközeit mutatja be, délután pedig a vérfarkasok legendájának, és különböző kultúrák legfurcsább rituáléinak is utánajár. Végül a csatorna a dinoszauruszok ősi világával zárja a tematikus napot.

DoQ_tematikus_Halotti maszkok

Sírból kitekintő arcok, történelmi alakok és hírességek utolsó arcvonásai – a DoQ reggel 10.00-kor kezdi hátborzongató tematikus napját a Halotti maszkok című dokumentumfilmmel, melyben modern technológiák segítségével keltik életre a legnagyobb történelmi alakok utolsó arckifejezéseit és a mögöttük rejlő titkokat.

DoQ_tematikus_A túlélés története

Délben a Túlélés történetének három izgalmas epizódjával halad tovább az egész napos maraton. A sorozat profi mérnöki és kivitelezői csapata újra működésbe hozza az ókor és középkor legdurvább hadi- és kínzóeszközeit. Lássuk, hogyan büntették az árulókat, a boszorkányokat, a házasságtörőket és a királygyilkosokat!

A Túlélés történetét újabb nagyfilm követi, melyben egy sokakat foglalkoztató legendának ered nyomába a csatorna. Az igazi farkasember 15.00-tól mítoszok és legendák tucatjának jár utána a farkasbőrbe bújt emberekről. Vajon miért lettek ilyen népszerűek ezek a mesék? Van bármilyen valóságalapja a szóbeszédnek?

Skull and bones

16.30-kor az emberi természet sötét oldalát és ismeretlen kultúrák legbizarrabb szokásait ismerhetjük meg a Különös rituálék című sorozatban. Hagyományok, rítusok és elképesztő emberi történetek a világ legeldugottabb zugaiból és a legnagyobb metropoliszokból.

DoQ_tematikus_Feltámadó ősi szörnyek

A tematikus nap a 19.30-kor kezdődő Feltámadó ősi szörnyek című dokumentumfilmmel zárul, melyben a legkiválóbb paleontológusok mutatják be a dinoszauruszok viselkedését, szokásait és mindennapjait. Ha az őshüllőkről beszélünk mindenkiben rögtön felmerül a kérdés: miért haltak ki? Az évtizedek óta folyó találgatások után erre is választ kaphatnak a műsor nézői.
(BrandTrend)