Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Az O. J. Simpson ügyet gyakorlatilag mindenki ismeri, nagy port kavart Amerikában, sőt, még a magyar sajtó is felkapta az esetet: O. J. Simpsont ugyanis 1995-ben csupán 4 óra gondolkodás után ártatlannak nyilvánította az esküdtszék, miután azzal vádolták, hogy brutálisan megölte ex-feleségét, Nicole Brownt és annak új partnerét, Ronald Goldmant, mert nem tudta elviselni, hogy a nő másé lett. A tárgyalás elhúzódott és inkább foglalkoztak Simpson kiváló sportolói teljesítményével és filmes karrierjével, mint a valódi tényekkel. A média gyorsan felkapta az ügyet, így O. J. Simpson pere teljesen a nyilvánosság előtt zajlott. A felmentő ítélet ellenére mindmáig sokan vitatják, hogy az esküdtszék nem volt-e elfogult O. J. Simpson sportolói karrierje és hírneve miatt.

Investigation Discovery

Az ID Xtra erre a kérdésre keresi a választ a legújabb sorozatában: „O. J. Simpson ártatlan? A hiányzó bizonyíték”. 2016 márciusában ugyanis új fejlemény állt elő az ügyben: megtalálták azt a fegyvert, amelyet a gyilkos használhatott. Vajon O. J. vére is rajta van? Tényleg ő használta vagy valaki más? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket feszeget az ID Xtra új sorozata, amelyben egy nyomozócsoport vizsgálja a már kihűlt, ám az új bizonyítékoknak köszönhetően újra felforrósodott nyomokat arról a több mint 20 évvel ezelőtti gyilkos éjszakáról.

Investigation Discovery

A kérdésekre pedig nem más, mint az Emmy-díjas Martin Sheen keresi a válaszokat az egy órás epizódokban. A műsor narrátoraként vezet minket végig a történet különböző szálain a nyomozócsapat tagjaival, William Dearrel, Derrick Levasseurral és Kris Mohandieval együtt. Megszólalnak az áldozatok, Nicole Simpson és Ron Goldman családjai és az ügyet feltáró kutatók, akik a mai napig az igazságot keresik. A Discovery jóvoltából a sorozat több, mint 130 országba fog eljutni, köztük elsőként Dániába és Svédországba.

(BrandTrend)