Kategória: Hír és Média.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete sajtónépszerűsítő kampányának keretében újabb akcióról számolt be: ezúttal a tengeren túlról, a kanadai National Magazine Stand ’15 és ’16-os magazinnépszerűsítő kampányáról. A kampány a magazinok ismertségének a növelésén és az eladások ösztönzésén túl céljául tűzte ki, hogy tudatosítsa az olvasókban: a magazinok továbbra is szerves részét képezik minden kanadai életének. A kampány sikerét pedig jól példázza, hogy összességében 3,6%-os növekedést eredményezett az eladásokban.

Az „Oszd meg másokkal is a magazinimádatod!” üzenettel fémjelzett fogyasztói kampány az “Egy újságárusnál bármi megtörténhet” című rövid videóval indult, de ezen kívül további print és online, valamint social media felületekkel kiegészülve megjelent színházakban, plázákban, de még a várótermekben és élelmiszerboltokban is.

Az akcióhoz Kanada szerte 138 kiadó, számtalan szakmai szervezet és 800 terjesztői pont csatlakozott. Bár a kampány minden lehetséges plaformon bevonta az olvasókat, a legizgalmasabb elemnek a meghirdetett „sztori-mesélős” kihívás bizonyult: arra kérték az olvasókat, hogy osszák meg személyes élményüket, hogy az ő életükben milyen szerepet játszanak a magazinok. A beérkezett közel 800 személyes történet közül pedig a legjobbakat egy nyereményutazással díjazták.

2016 tavaszán pedig további értékesítési pontok is csatlakoztak a promócióhoz, amellyel a teljes kanadai lakosság csaknem egyharmadát érték el, ezzel 1%-kal növelve az eladásokat a teljes magazinpiacon. Azok a magazinok pedig, amelyek csatlakoztak a kampányhoz és aktívan részt vettek benne, csaknem 3,6%-kal növelték eladott példányaik számát az iparági átlaghoz képest.
(BrandTrend)