Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Világszerte százmilliós közönsége van a podcastoknak, Amerikában már minden negyedik ember hallgat podcastot legalább havonta egyszer. A podcasting technológia lehetővé teszi hang- és videófájlok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag epizódjait tartalmazó csatornákra, s akár okostelefonjukon keresztül hozzáférhetnek kedvenc műsoraikhoz.

A podcastok Magyarországon is egyre népszerűbbek, számos témában indult magyar nyelvű csatorna. A zenei, tech, családi, tudományos és más tematikájú podcastok mellett az egyik legnépszerűbb a Szín Folt Cafe nevű comedy csatorna, amely heti rendszerességgel jelentkezik egy órás adásokkal. A kütyüket, technológiát, gyereknevelést, csajos és életmód témákat is kitárgyaló beszélgetős műsor már 112 epizódon van túl, amelyeket több mint 200 000 ember töltött le. Pedig a Szín Folt Cafe két oszlopos tagja, egy házaspár viccből kezdték az egészet.

“Igazság szerint egy poén volt az egész, elég sok podcastet hallgattam mar akkor is, és gondoltam kipróbálom, hogy menne-e nekünk is, illetve szerettem volna a beszédkészségemet fejleszteni. Mindemellett amúgy is volt nálunk baráti összejövetel, beszélgetés hetente, így ennek intézményesítése nem okozott különösebb problémát. Eleinte a nappaliban volt berendezve az iroda sarok, de onnan nemrég felköltöztünk egy külön ‘stúdióba’, ami tulajdonképpen egy dolgozószoba számítógéppel. De volt már, hogy a konyhában, a kertben, az autóban vagy bevásárlás közben vettünk fel adást” – mondta Gábor, aki kollégáival hirdetői és egyéb bevételek híján pusztán lelkesedésből, a hallgatók szeretetéért dolgozik hétről hétre a Szín Folt Cafe új részein.

“A közönség és a visszajelzések motiválnak minket a legjobban, illetve hogy mi magunk is rendkívül jól szórakozunk az adások felvétele közben. Szerintem egy hatalmas robbanás előtt áll a podcast szcéna Magyarországon. Amerikában minden negyedik ember hallgatott valamilyen podcastot az előző hónapban. Én mindig is kicsit a blogokhoz hasonlítom a mi platformunkat, hasonló okokból szerethető, és hamarosan hatalmas robbanás várható, ugyanolyan mint amilyen 10 éve a blogok korul volt” – tette hozzá Gábor.
(BrandTrend)