Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete sajtónépszerűsítő kampányának keretében ismét egy izgalmas kezdeményezésről számol be, egyenesen a brit printpiacáról. A The Times és a The Sunday Times a jól bevált receptet alkalmazza: a Caffé Nero kávézólánccal közös hűségakciót indított és a saját standjáról kínálja az aktuális lapszámot a kávézó vendégeinek.

A kampány során azok a vendégek, akik a kávéjuk mellé egy újságot is vásároltak, minden tizedik lap után egy ingyen kávét kaptak ajándékba a kávézólánc jóvoltából. Míg a kávézó ezzel az extra szolgáltatással motiválja a fogyasztókat a visszatérésre, addig a „dupla” hűségakció kiváló lehetőséget biztosít az újságnak is, hiszen az országos kávézólánc tökéletes disztribúciós csatornaként szolgál.

Az újság ezzel a kampányával a médiamarketing remek példáját nyújtja, nem csak más printmédiumok, de egyéb FMCG hirdetők számára is, hiszen a közvetlen eladásösztönzésen túl fontos szerepet játszik a spontán márkaismertség fenntartásában is, ami a mindennapi fogyasztású termékek esetében a legjelentősebb kommunikációs célok egyike.
(BrandTrend)