Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Megnyílt a második jelentkezési kör a Google mintegy 150 millió eurós – kb. 47,1 milliárd forintos – Innovációs Alapjára, melyet a vállalat a digitális újságírás támogatására hozott létre. Magyarországról is várják a pályaműveket. A Digital News Initiative kezdeményezés keretében meghirdetett felhívás első jelentkezési körében már 128 projektet támogattak mintegy 27 millió euró összértékben, akkor két magyar ötlet is nyert a pályázaton.

A Google tizenegy európai médiavállalattal együttműködésben 2015 áprilisában indította el Digital News Initiative (DNI) elnevezésű kezdeményezését, melynek célja hogy a technológia és az innováció révén hozzájáruljon a minőségi újságírás fejlődéséhez. Indulása óta több mint 150 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, a februárban lezárult első jelentkezési kör után most ismét várják a pályázatokat: az Európában működő, a digitális újságírással is foglalkozó szervezeteket várják, legyenek bármilyen méretűek, vagy rendelkezzenek bármilyen hosszú múlttal.

A második jelentkezési időszak június 2-tól július 11-ig tart, melynek részletei a Digital News Initiative honlapján elérhetőek.
(BrandTrend)