Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Június 13-án indul a Duna televízió nyári magazinműsora. A Balatoni nyár tíz héten keresztül jelentkezik révfülöpi központtal, de bemutatja a tó mellett és környékén fekvő valamennyi települést és a térség hagyományait is – hangzott el a programot beharangozó pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Hétfőtől péntekig reggel 10-től, szombaton reggel nyolctól jelentkeznek kétórányi eredeti tartalommal, a vasárnap pedig az előző hat adás legjobb anyagainak válogatásáé. A műsorokat a Duna World is megismétli. A műsort heti váltásban a Kraszkó Zita-Harsányi Levente és a Rátonyi Kriszta-Vida Péter páros vezeti.

A június közepétől augusztus 19-ig tartó tíz héten Kovács Lázár lesz “a Balaton séfje”, aki elmondta: a finomságok – így a Balaton-felvidéki tökös lecsó – mellett a borkínálatot is bemutatják majd, ellátogatva eldugott, elfeledett pincékbe is.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós műsorszolgáltatási igazgatója az eseményen jelezte: a hatodik éve jelentkező produkció a Duna csatorna nyári struktúrájának egyik legfontosabb eleme, amelyben minden adásban más-más települést mutatnak be. Felhívta a figyelmet: idén kiemelt szerepet kap a sport is a labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia miatt, amelyeket a közszolgálati média tematikus sportcsatornája, az M4 közvetít. A Rio 2016 című műsorban az olimpiai kvótát szerzők mellett egykori olimpikonokat, szakértőket és sportvezetőket is megszólaltatnak.

Az igazgató arra is emlékeztetett: a Balaton a nyaralni vágyók egyik legkedveltebb célpontja, az ott elköltött forintok a hazai gazdaság számára jelentenek bevételt.
(MTI – BrandTrend)