Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Először láthatja a magyar közönség televíziós képernyőn az Argo 2-t. Árpa Attila akcióvígjátéka tavaly került a mozikba, idén pedig a tévénézők is láthatják május elsején este.

argo2

Az első részhez hasonlóan a történet egy gengszterbandáról szól: Balog Tibi (Kovács Lajos) és haverjai (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után is pitiáner bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék azonban vajmi keveset értenek az IT világához, így az esélyük arra, hogy a milliókkal Malibu tengerpartjára szökjenek, meglehetősen kevés…

A sajátos humorú zsánerfilmnek és hőseinek óriási rajongótábora lett az első rész után: Argo klubok alakultak, az egyes dialógusok, Balog Tibi elszólásai azóta szállóigékké váltak. Érdekesség, hogy a film egyik vicces jelenete a világháborús tankkal úgy került a történetbe, hogy megkereste Árpa Attilát egy Argo-rajongó, hogy neki van egy ilyen tankja, ha ez érdekli esetleg a készítőket.
Az Argo 2 2015-ben elnyerte a Magyar Filmszüret közönségdíját.
(BrandTrend)