Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Samsung Electronics, a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriájában az Olimpia Globális Partnereként bejelentette, hogy együttműködik az Oscar-díjas filmkészítővel, Morgan Neville-lel (20 Feet from Stardom; Best of Enemies). A közös munka eredményeként elkészülő A Fighting Chance dokumentumfilm négy olimpiai reménység inspiráló és ezidáig még nem hallott történetéről szól: hogyan tudtak felülemelkedni a komoly nehézségeken és akadályokon, hogy végül kijussanak a 2016-os riói olimpiára. A film olyan sportolók életútját mutatja be, akik eltántoríthatatlanul dolgoznak azon, hogy egyre inkább kitolják lehetőségeik határait.

A rövid dokumentumfilm – amelyet a következő hónapban mutatnak be – érzelmi utazásra hívja a nézőket, akik három különböző ország – Lesotho, Vanuatu, és a Dominikai Köztársaság – atlétáinak eddig elzárt világába nyerhetnek bepillantást. Neville több ezer mérföldet utazott, hogy megörökíthesse a filmben szereplő olimpiai reménységek történetét, törekvéseit és közös szenvedélyét, akik napról napra azért küzdenek, hogy a dobogóról láthassák lobogni saját országuk zászlaját Rio de Janeiro-ban. Ahogy a Samsung a folytonos innovációra való törekvésével gazdagítja az emberek életét, úgy ösztönzik ezek a történetek a jelentős fejlődéseket a jövőben.

Morgan_Neville

„Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok a Samsunggal egy, a 2016-os riói olimpiai játékokat felvezető dokumentumfilm elkészítésén. A Samsung egy világszerte ismert márka és látom, milyen pozitív hatást tud gyakorolni nem csupán a filmben szereplő atlétákra, de másokra is – mondta el Morgan Neville rendező. – Ha az olimpia szelleme egyet jelent az akadályok legyőzésével és a határok feszegetésével, úgy a Samsung tökéletes nagykövete ezeknek az értékeknek.”

A Fighting Chance című film három olimpiai reménység felkészülését követi nyomom:

Maraton_Tsepo Mathibelle_1

  • Tsepo Mathibelle (24 éves, maratoni futó, Lesotho): A parányi, Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazott országban járva a nézők a céltudatos maratoni futót, Tsepo Mathibelle-t ismerhetik meg, aki a futással az egész családját is támogatja. Tsepo a 2012-es londoni játékokon megszerzett utolsó hely után is rendíthetetlen maradt céljának elérésében, ami nem más, mint megnyerni az első olimpiai érmet Lesotho számára.

Strandroplabda_Miller Pata & Linline Matauatu_2

  • Miller Pata és Linline Matauatu (23 és 26 évesek, strandröplabda, Vanuatu): Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában található szigetország, ahol 2015-ben súlyos pusztítást végzett a Pam ciklon. A nézők a dokumentumfilmben megismerhetik az ország strandröplabda-csapatának két tagját, Miller Patat és Linline Matauatut. A két sportoló mindennapos kitartása és állhatatossága a helybéli, ni-vanuatu nők egész generációját inspirálja arra, hogy merjenek a hagyományok korlátain kívül gondolkodni és bátran kövessék álmaikat.

Box_Yenebier Guillen Benitez_3

  • Yenebier Guillén Benitez (29 éves, bokszoló, 75 kg-os súlycsoport, Dominikai Köztársaság): A fiatal lány minden bevitt ütésével egyben a nemi sztereotípiákra is lesújt. Országa első olimpiai érmese szeretne lenni, édesapja és nagyapja nyomdokain járva, akik szintén sportolók voltak.

Neville különleges érzékenységgel képes elérni azt, hogy a bemutatott szereplők viszonylagos ismeretlenségük ellenére váljanak filmje igazi sztárjaivá. A rendező egyedi látásmódjának köszönhetően a dokumentumfilmes történetmesélés közepette az egyéni sorsok életre kelnek. A film készítésekor ellátogatott mindegyik sportoló hazájába, interjúkat készített a főszereplőkkel, edzőikkel, csapattársaikkal és a közösség tagjaival, hogy teljesebb képet kaphasson arról, hogy a fiatalok miként törik meg a jeget és írnak történelmet hazájukban. Végigkövette és megörökítette a sportolók szigorú edzéseit is, általános érvénnyel ábrázolva mindazt a szilárd eltökéltséget és lelkesedést, amely átszövi a világ minden egyes sportolójának útját a közös cél, az olimpiai érem felé.

„A Samsung azért is vállalkozott arra, hogy elmesélje ezeknek a sportolóknak a történetét, mert közös álmunk, hogy különlegesek legyünk, és határainkat feszegetve elérjük a lehetetlent – mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke. – Globális Olimpiai Partnerként hisszük, hogy a 2016–os riói olimpiai játékokhoz közeledve ez a film hat majd a világra, támogatva az olimpia egészét, ugyanakkor ráirányítva a figyelmet a sok rajongó által eddig talán nem ismert sportolókra és országokra.”
(BrandTrend)