Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Megjelent a New York Times évkönyvének hazai kiadása, a Fordulópontok. Az éves kiadvány nem az elmúlt év történéseit elemzi, hanem a következő év várható trendjeit kutatja a világ legnevesebb esszéistái, kutatói, üzletemberei, írói és hírességei írásain keresztül. A magyar kiadást a Geomédia Kiadó gondozza.

A Geomédia Zrt. 2015-ben exkluzív együttműködést kötött a New York Times kiadójával és elnyerte a legnevesebb amerikai kiadó évkönyve magyar változatának kiadási jogát. A NYT Turning Points (Fordulópontok) című kiadványát a világ mintegy 40 országában adják ki Latin-Ameikától Ausztráliáig. A kiadvány több szempontból is egyedülálló. Egyedülálló azért, mert a New York Times szerkesztőinek felkérésére a világ legnevesebb esszéistái, kutatói, üzletemberei, írói és hírességei írják meg véleményüket a kiadványban. Bevonja az olvasókat és rávilágít a globális vélemények, trendek és ízlések impulzusaira, tehát a jövőt kutatja, ellentétben a legtöbb klasszikus évkönyvvel. A NYT által felkért szerzők mellett a hazai kiadó lehetőséget kapott a kiadvány „testre szabására”, vagyis a tartalom fele részben 2016 Magyarországáról szól majd.

A kiadványban található – mások mellett – a Google volt vezérigazgatója, Eric Schmidt írása Az Iszlám Állam az interneten háborúzik címmel, cikket olvashatunk a világ egyik vezető közgazdásza, Sergei Guriev tollából Európa és Kína párharcáról. Kommandósból lett a tavalyi év sikerregényének szerzője Phil Klay, ő arról értekezik, hogy mit tehet a világ az Iszlám Állammal szemben. Olvashatók cikkek továbbá a génkutatásról, a modern építészetről, a jövő évi divattrendekről és a művészek előtt álló kihívásokról és bemutatkoznak az év fotói és az év legjobb karikatúrái is.

A “magyar részben” olvashatjuk Lakner Zoltán elemzését, hogy miről szól a magyar politika 2016-ban, Péterfy Gergely esszéjét a párizsi terrortámadások tanulságairól és Orsós László Jakab New Yorkból írt munkáját, az Amerikában újra megjelent rasszizmusról.
(BrandTrend)