Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

IPad táblagép és a pulzusmérőtől a kerékpársisakig további 154 ajándék várja azokat az érdeklődőket, akik részt vesznek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ingyenes játékában. A hatóság a szelessav.net weboldalon található netsebességmérő szolgáltatásának kipróbálásakor változatos nyereményekkel is ösztönzi a fogyasztókat az internetszolgáltatások tudatos, átgondoltabb kiválasztására és egyedi minőségi ellenőrzésére.

A szelessav.net weboldalt az indulás óta eltelt három hónapban már mintegy 125 ezer fogyasztó látogatta meg. A felhasználók már több mint 31 ezer regisztrált szoftveres mérést végeztek el, míg a nem regisztrált szoftveres mérések száma ennek a többszöröse. Az NMHH mérőautói napi 10 órában folyamatosan járják az országot és eddig közel 44 millió hatósági mérést végeztek el, amellyel ellenőrzik a mobilhálózatok le- és feltöltési sebességét, a késleltetési időt (válaszidőt), valamint feltérképezik és megrajzolják hazánk rádiófrekvenciás lefedettségét. A független, szakmailag megbízható méréseket nemcsak a hatósági munkatársak végzik, hanem lehetőség van arra, hogy az érdeklődők a saját otthonukban vagy más felhasználói végpontokon tapasztalt internetszolgáltatási jellemzőket is rögzítsék. Így teljes egészében kirajzolódik a szolgáltatók által tett minőségi vállalások és a felhasználói tapasztalatok széles sávú térképe.

A nemzetközi trendek alapján kifejlesztett országos minőségmérési szolgáltatást a hatóság augusztusban fogyasztóvédelmi céllal indította útjára. Ennek révén az ügyfelek magyar nyelvű felületen, az egész országra kiterjedően ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét, a le- és feltöltési sebességet, a késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet.

A felhasználóktól származó mérési eredmények számának növelésére az NMHH két hete indította el nyereményjátékát, amelyen a fődíj – egy vadonatúj iPad – mellett számos pulzusmérő óra, lépésszámláló és kerékpáros felszerelés is gazdára talál majd. A nyereményjátékba december 1-ig még be lehet kapcsolódni.

Az összegyűlő objektív mérési adatok segítségével minden internetező egyértelműen, könnyen összehasonlítható valós adatok alapján választhat internetszolgáltatót, szolgáltatást, és ellenőrizheti az előfizetői szerződésében leírt minőségi paraméterek teljesülését, így például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet. Az NMHH célja, hogy ezzel a játékkal, illetve az azt népszerűsítő banner kampánnyal a felhasználók hírközlési ismereteit bővítse, és a szolgáltatások igénybevételekor érvényesíthető jogaikat tudatosítsa.
(BrandTrend)