Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Metropol először 17 éve jelent meg Magyarországon, akkor még Metro néven, mely évfordulót idén is születésnapi számmal ünnepli a napilap. Az emelt példányszámban megjelenő kiadás Magyarországon biztosan, de alighanem a világon is elsőként 90 fokkal elforgatva került nyomtatásba. Az oldalakat fentről lefelé lehet olvasni, és az újságot lapozni is függőlegesen kell, ami elsősorban a tömegközlekedési eszközökön teszi könnyebbé a tartalom fogyasztását, továbbá egyedi megjelenési lehetőséget kínált a hirdetőknek is.

De nem ez az egyetlen csavar a szerdai újságban. A rendhagyó kiadásba 17, az élet különböző területén ismert és elismert embert kértek fel vendégszerkesztőnek. A lista igencsak színes, hiszen vállalta a felkérést például Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója és a rapper Majka, a Prezi-alapító Árvai Péter és az úszóvilágklasszis Hosszú Katinka vagy a színész Rudolf Péter és az autóversenyző Michelisz Norbert.

A feladat egyszerű volt: igazi szerkesztőként egy-egy témát kellett megnevezniük, amelynek aztán a Metropol újságírói jártak utána. Színes összeállítás született a vendégszerkesztői együttműködésből: Varró Dániel költő például a gombfociláz kihűlése után nyomoztatott, Zacher Gábor toxikológus egy barokk trombitaművészt ajánlott az olvasók figyelmébe, Árvai Péter a génjeink változása után tudakozódott, Michelisz Norbert egy menekülttel kért interjút, a filmrendező Mundruczó Kornél a menhelyi kutyák örökbefogadásának gondjairól íratott cikket, Hajós Andrást családi elköteleződése okán a strandröplabda sorsa iránt aggódott, míg Majkát a magyar futball mélyrepülésének okai érdekelték. Így készült a vendégszerkesztők választása alapján 17 oldalon 17 cikk a 17. születésnapi számba.

Az elmúlt évek hagyományait követve az ünnepi szám bevételének tíz százalékát most is jótékony célra ajánlja fel a Metropol, mely támogatással az SOS Gyermekfalu munkáját segítik.
(BrandTrend)