Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Vasárnap éjszaka ért véget az utóbbi két hónap legtöbb embert megmozgató online szórakoztató-ipari produkciója, a Ki Mit Tube. A verseny győztese az első fordulóban és a középdöntőben is legtöbb nézői szavazatot szerző, a zsűri közel egyhangú támogatását is élvező 15 éves slammer, Bánki Beni lett. A fiatal, irodalmi portálok és kiadók által is jegyzett költő a Ki Mit Tube Zsűri-kutatójának finisében tűnt fel először, ahol a nézői szavazatokkal versbe szedett hitvallásával 24 óra alatt a hetedik helyig sikerült felküzdenie magát.

A Ki Mit Tube minden fordulójában a megújulásra törekvő Beni első produkciójában a tolerancia mellett állt ki, második videójában pedig könnyedebb, de ugyanilyen fontos témát dolgozott fel: a generációja előtt álló lehetőségeket és a boldogságot, mint utat világította meg. A fiatal slammer összesen közel negyed milliós nézettséget ért el, és több mint  13 ezer nézői szavazatot kapott produckióira. A döntős videója  több mint kétezer szavazat előnnyel verte a teljes mezőnyt, így ő lett a legmenőbb online videó-verseny abszolút nyertese.

beni

„Pécsett és környékén heti rendszerességgel lépek fel slam poetry előadásokkal, saját és más költők verseivel. A Ki Mit Tube-bal kiléptem szűkebb lakóhelyemről és rengeteg emberhez jutottam el: a verseny előtt készített slam videóim egy-két ezres nézettséget értek el, míg a Ki Mit Tube elődöntőjére készített produkcióm – még most is alig hiszem el – 100 000 megtekintés felett jár. A Ki Mit Tube után mindenképpen kamatoztatni szeretném az utóbbi hónapokban elért sikereket. Célom megszólítani a saját generációm mellett az idősebb korosztályt is. Első lépésként egy nagyon ütős klipet tervezek készíteni, hasonlót Saiid Helyből többet című alkotásához. Ehhez profi csapat és komoly anyagi források kellenek, bízom benne, hogy lesz, aki fantáziát lát bennem és egy jövőbeli jó befektetésnek tekinti az első közös munkát” – mondta el Beni. „Hosszabb távú terveimben a költészet is előkelő helyet foglal el: szeretném, ha az eddig elkészült közel 100 versemből egy önálló kötet is megjelenne” – tette hozzá.

A Standard Hiba 2300 szavazattal végzett a dobogó második helyén, míg a The BMG a bronzérmet szerezte meg 1700 szavazattal a döntőben.

A Ki Mit Tube kategóriáinak megfelelően három csoportba sorolt, a versenyt kritika-, majd mentorvideóikkal és a döntő mezőnyének megszavazásával támogató zsűri tagjai a Fish! Kovács Krisztiánja, Pixa és Saiid (zenészek), Kiss Ádám, Mondik Noémi, Puzsér Róbert és Tamás Bence Gáspár (kritikusok), illetve Dancsó Péter, László Viki, Szirmai Gergely és Unfield (YouTube-erek) voltak.

„A világ legnagyobb színpadán, a YouTube-on szervezett Ki Mit Tube napjaink egyik legizgalmasabb szórakoztató-ipari produkciója a közönség és a technika szemszögéből is. Manapság már szinte mindenkinek a kezében ott lapul egy olyan eszköz, amivel egy teljes értékű produkciót készíthet, és a Ki Mit Tube-bal adott egy platform is, amivel azt százezrekhez juttathatja el, gyakorlatilag órák alatt. Ráadásul 2015-ben, a széles sávú mobilinternet korábban már a szórakoztató tartalmak gyártásakor és megtekintésekor sem vagyunk helyhez kötöttek, amit a Ki Mit Tube számai is bizonyítanak: a videó-megtekintések közel harmada valamilyen mobileszközről érkezett, és a közönség összesen 10 évnyi Ki Mit Tube videót mobiltelefonokon és táblagépeken tekintett meg” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkakommunikációs igazgatója.
(BrandTrend)