Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Taylor Swift tarolt az idén 32. alkalommal megrendezett MTV Video Music Awards-on, ahol a zeneipar legjobbjainak díjazása mellett minden évben borítékolható egy-egy szaftos botrány. Idén sem volt ez másképp: Nicki Minaj durván beszólt a show-t vezető Miley Cyrusnak, Justin Bieber könnyekben tört ki a saját előadása után, Kanye pedig bejelentette, hogy 2020-ban elindul az elnökválasztáson.

2015 MTV Video Music Awards - Fixed Show

Sztárfellépők, anyázás, könnyek, klippremierek és villantások – idén sem szégyenlősködtek a zeneipar legnagyobbjai az MTV Video Music Awards-on. A kétórás gálát Miley Cyrus vezette, akitől a nézők pont annyi nyelvnyújtogatást, szitokszót és villantás kaptak, amennyire számítani lehetett. A házigazda 30 transzvesztita társaságában nyitotta meg az estét, azonban nem ő volt az egyetlen, aki idén is emlékezetessé tette a botrányokról elhíresült díjátadót.

vmas_red-carpet_nicki_minaj-

Nicki Minaj látványos nyitófellépése közben Taylor Swift tűnt fel a színpadon, jelezvén ezzel, hogy a két sztár túl van a Twitteres összeveszésen, ám az est folyamán Nicki újabb haragost szerzett a házigazda személyében. A legjobb hip-hop videó díj átvétele közben Minaj ribinek nevezte Miley-t, amiért a fiatal énekesnő korábban leszólta őt a sajtóban, ám Cyrus nem vette fel a sértés, helyette gratulált, és folytatta a műsor mintha mi sem történt volna.

vmas_red_carpet_justin_bieber

A cicaharc mellett könnyekre is sor került a díjátadón: Justin Bieber a tőle megszokott nagyképű, rosszfiús stílustól eltérően sírni kezdett a nagy visszatérésként beharangozott produkciója végén. Rajongói tapssal és éljenzéssel fogadták a korábbi botrányhős érzékenyebb oldalát.

taylor_swift

A legtöbb díjat – nem meglepő módon – a karrierje csúcsán járó Taylor Swift nyerte, ő lett a legjobb női előadó, Bad Blood című klipje pedig elnyerte az év videója címet. Ebből kiindulva a VMA elő-show-ja alatt debütáló Wildest Dreams is hasonló sikerre predesztinálható. Az este legnagyobb vesztese Ed Sheeran lett, aki hat jelölésből nullát vihetett haza. A Michael Jackson Életmű-díjat idén Kanye West nyerte, aki köszönőbeszédében nagy meglepetést okozott a nézőknek, bejelentette ugyanis, hogy 2020-ban elindul az amerikai elnökválasztáson.

A gálán a nemzetközi sztárvilág krémje képviseltette magát: Taylor Swift Bad Blood című videoklipjének egész sztárgárdáját magával hozta, de ott volt a VMA-n  Rita Ora, Kylie Jenner, Britney Spears, Vanessa Hudgens és sokan mások.

Legjobb női előadó
Taylor Swift – Blank Space

Legjobb hiphopvideó
Nicki Minaj – Anaconda

Legjobb férfi előadó
Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk

Legjobb popvideó
Taylor Swift – Blank Space

Legjobb rockvideó
Fall Out Boy – Uma Thurman

Az év videója
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – Bad Blood

Az év felfedezettje
Fetty Wap – Trap Queen

Legjobb kollaboráció
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – Bad Blood

Legjobb társadalmi témájú videó
Big Sean ft. Kanye West and John Legend – One Man Can Change the World

Legjobb látványtervezés
Snoop Dogg – So Many Pros (François Rousselet, Jason Fijal)

Legjobb koreográfia
OK Go – I Won’t Let You Down (OK Go, air:man, and Mori Harano)

Legjobb operatőri munka
Flying Lotus ft. Kendrick Lamar – Never Catch Me (Larkin Sieple)

Legjobb rendezés
Kendrick Lamar – Alright (Colin Tilley & the Little Homies)

Legjobb vágás
Beyoncé – 7/11 (Beyoncé, Ed Burke, Jonathan Wing)

Legjobb vizuális effektek
Skrillex & Diplo – Where Are U Now with Justin Bieber (Brewer, Gloria FX, and Max Chyzhevskyy)
(BrandTrend)