Kategória: Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Canon és a Getty Images ikonikus képein a világ híres fotósai az elmúlt évtized meghatározó pillanatait örökítették meg, érzékeltetve ezzel a fotózás erejét és azt, hogy milyen fontos szerepet játszhatnak a fényképek a világban végbemenő változások elindításában.

A Canon EOS 5D sorozat már 10 éve, a bevezetése óta meghatározó szerepet játszik egyéni és a világot érintő történetek bemutatásában. Az évforduló alkalmából 10 különleges képet mutatnak be, melyek pontosan ilyen történetekről mesélnek, kezdve szíriai hadsereg vegyi fegyvereinek használatát felfedő képtől egészen a Madagaszkáron történő ritka és veszélyeztetett fafajták kitermeléséig.

A 10 kép és a hozzájuk fűződő nem mindennapi történet a Canon virtuális kiállítóterében nézhető meg, részletes leírásuk pedig a galérián kívül a csatolmányban is olvasható. A képek ugyancsak bemutatásra kerülnek a fotóújságírás egyik legjelentősebb eseményén a a franciaországi Perpignanban a Visa pour l’Image 2015 keretében, melynek a Canon évek óta támogatója.

canon

Az EOS 5D sorozat tizedik születésnapjára a Canon Europe összeurópai fotóversenyt hirdet különleges, korlátozott kiadású EOS 5D díjakért.

A versenyben olyan kép megosztására hívja az fényképezőgépet vagy akár okostelefont használó amatőr és profi fotósokat, amely megítélésük szerint találóan mutatja be egy változás történetét. A győzteseket díjnyertes fotósokból álló zsűri választja ki, amelynek tagjai között Brent Stirton, a Canon nagykövete és Toby Smith, a Getty Images fotósa is szerepel.

A Canon Iconic Images verseny tizenkilenc európai országban, köztük Magyarországon  kerül meghirdetésre 2015. szeptember 1. és október 2. között.

„A 2005-ben bevezetett EOS 5D sorozat minden idők egyik legnépszerűbb fényképezőgépe. Tíz évvel és négy generációval a hátunk mögött, a Visa pour l’image keretében szervezett kiállításunkon bemutatjuk, hogyan meséltek el néhányat a világ fotósai az elmúlt évtized legfontosabb történetei közül az EOS 5D sorozat segítségével” – nyilatkozta Kieran Magee, a Canon Europe professzionális képalkotási csoportjának igazgatója. „Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt 10 évben elértünk, és arra hívunk mindenkit, az amatőr és profi fotósokat is beleértve, hogy osszák meg saját fontos történeteiket, és ünnepeljék velünk együtt a fotózás erejét.”
(BrandTrend)