Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Ki Mit Tube az új generáció megmérettetése és azoké, akik megértették az idő szavát. Azoké, akik tudják, hogy a YouTube-on mennek a legmenőbb dolgok, és a sztárok ma már itt születnek. A Ki Mit Tube-ra 2014-ben közel ötszázan neveztek, a produkciókra nyolcvanezer szavazat érkezett, a verseny több mint kilencmillió videó-megtekintéssel zárult. A Ki Mit Tube szervezői idén azonban nem csak megismételni akarják a tavalyi évad elképesztő sikerét. A Ki Mit Tube percről percre változó, organikus műsorfolyam lesz, amit a nevezők, a netezők és a zsűri hoz létre, és mivel a Ki Mit Tube sikere a közösségi alkotóerőben rejlik, a szervezők úgy döntöttek, hogy idén még nagyobb hatalmat adnak a népnek!

A kilenctagú zsűri ennek megfelelően átalakult. Idén hárman is a YouTube-nemzedék véleményvezérei közül valók. Ők az új generáció sztárjai, akiket a YouTube közösség elismer, elfogad, akiknek a kisujjukban van a videózás.

KiMitTube_2015_zsuri_01

De ez még nem minden. Az idei Ki Mit Tube egy minden ízében új műsorelemmel bővül. A zsűri ugyanis tíztagú, és a tizedik zsűri hely még kiadó! A tizedik zsűritag helyére bárki pályázhat – a nép pedig majd eldönti, kit tart a legérdemesebbnek arra, hogy képviselje a zsűriben. A szervezők olyanokat várnak a zsűri versenybe, akik jól és hitelesen érvelnek, az új nemzedék nyelvét beszélik, és bárkivel, akár még Puzsérral is vitába szállnak, ha úgy érzik, igazuk van.

Az ország legnagyobb, YouTube-on futó online versenye idén tehát kétfordulós lesz: július 22-én elindul a tizedik zsűritag-választás, augusztus 18-án pedig kezdődik a produkciók versenye!

KiMitTube_2015_zsuri_02

Hogy kiket várnak idén a szervezők a Ki Mit Tube-ra? Tehetséges, önálló alkotókat, akik tisztában vannak azzal, hogy csak akkor maradhatnak a felszínen, ha nemcsak kreatív alkotók, de ügyes videókészítők is, és tudják azt is – elvégre ez nemzedéki élmény –, hogy csak saját magukra számíthatnak. Éppen ezért nem tűrnek beleszólást abba, amit csinálnak, és már nem az előttük járóknak, hanem csakis a saját közösségüknek akarnak megfelelni.

„Magyarországon emberek tízezreinek fejében rejlik valamilyen izgalmas produkció csírája, zsebükben pedig ott lapul egy videó készítésére alkalmas eszköz, amely a hálózatfejlesztésünknek köszönhetően bárhol, bármikor, akár egy online stúdióként is bevethető. A Ki Mit Tube-bal nem más a célunk, minthogy arra buzdítsuk a netezőket, hogy legyenek bátrak, alkossanak, ott, és akkor, amikor éppen kedvük támad, használják ki azokat a lehetőségeket, amik mára adottak az egész országban, és éljék ki kreativitásukat! Mi részünkről ’paripát’: platformot, kiváló mobilnet hálózatot adunk nekik és emberek millióihoz juttatjuk el őket és produkcióikat” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkakommunikációs igazgatója.

A Ki Mit Tube műsorvezetője idén Fluor Tomi lesz, a bíztatást, a dicséreteket és a kemény kritikákat pedig a zsűri három csoportba osztott tagjaitól várhatjuk. A zsűritagok – akárcsak tavaly – folyamatosan nyomon követik a beérkező produkciókat, és videóüzenetekben fejezik ki rajongásukat vagy nemtetszésüket. A Kritikusok zsűri csoportot Mondik Noémi (képzőművész), Puzsér Róbert (kritikus) és Tamás Bence Gáspár (újságíró) alkotják, a Zenészeknél Saiid (rapper) mellé Kovács Krisztián (zenész, a Fish! tagja) és Pixa (zenész, producer) csatlakozott, a YouTube-erek között pedig olyan fiatal tehetségeket üdvözölhetünk a tavaly is zsűriző Szirmai Gergő mellett, mint László Viktória és Unfield. A tizedik zsűritagot a nép választja: az országos ismertséget hozó klubba bárki beléphet, aki meggyőzi a netezőket arról, hogy érdemes rá figyelni. A zsűritag jelöltnek a jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint értékelni egy tavalyi Ki Mit Tube versenyvideót, és feltöltenie azt augusztus 6-ig a kimittube.hu-ra, majd izgulni augusztus 10-ig, amikor is kiderül, ki lesz a 10. megmondó-ember.

A Ki Mit Tube-on mindenki elindulhat egyénileg és csapatban is, és bármilyen produkcióval nevezhet, amennyiben betartja a versenyszabályokat és a YouTube közösségi irányelveit. A Ki Mit Tube július 22-én kezdődik a tizedik zsűritag-választással, a produkciók versenye augusztus 18-tól szeptember 8-ig tart, amit a középdöntő, majd a döntő követ, hogy szeptember 20-án, a finálé napján kihirdethessük a győztest.

„A YouTube-ot 1 milliárd ember nézi hónapról hónapra, sztárok új generációi nőnek itt fel, akiket rajongók, tízezrei, százezrei követnek. Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen videóverseny el tudott indulni Magyarországon, ahol bárki lehetőséget kap arra, hogy megmutathassa tehetségét az egész országnak. Tavaly a Ki Mit Tube nemzetközi mércével mérve is elképesztő sikersztori volt: az első 24 napban kétszer annyi megtekintést ért el, mint az ismert producer és tévés celeb, Simon Cowell által megálmodott YouGeneration az Egyesült Királyságban. A tavalyi videók összesen 20 évnyi ideig futattak – ez hihetetlen eredmény, és őszintén hiszem, hogy csak a kezdet volt!” – húzta alá Bíró Pál, a YouTube-ért felelős menedzser Magyarországon.

A Ki Mit Tube fődíjai – az országos ismertségen és az abban rejlő lehetőségen felül –, egy 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot (MiFi) a Vodafone jóvoltából, valamint a Google Magyarország felajánlásaként egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába, ahol a nyertes az egyik YouTube-er zsűritag kíséretében elkészítheti új YouTube csatornája promó-anyagait. És hogy a tartalomgyártás gördülékenyebb legyen, a nyertes egy Android 3D Smart LED TV-vel és egy HDR-PJ410 videokamerával is gazdagodik a Media Markt jóvoltából.

Természetesen a döntőbe jutott 8 versenyző sem távozik üres kézzel: a Vodafone fejenként egy-egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetést és egy hordozható WiFi hotspotot ajánlott fel számukra.
(BrandTrend)