Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A DKT előfizetői számára mostantól napi frissüléssel elérhetőek a mobilos oldalak, hálózatok, applikációk forgalmi adatai is az ola.dkt.hu felületen.

Innentől kezdve a piacra vonatkozó mobil eredmények két helyen lesznek elérhetőek a DKT felületein:

  1. Az OLA-n (http://dkt.hu/hu/menu/ola.html) a mobil oldalak és hálózatok eredményeinél elérhető számos, a mobil tartalmakra érkező forgalomra vonatkozó mutató, és szintén elemezhető a desktop oldalakra érkező mobilos találatok aránya is.
  2. A gemiusExplorerben megjelenő havi adatbázisban elérhetőek a mobil oldalak és hálózatok közönségeredményei, ezen a felületen a széleskörű forgalmi statisztikák demográfiai  bontásokkal, célcsoportokra is lekérhetőek.

TOP 5 mobiloldalak havi látogatószámának alakulása, 2015. február-május

mobiloldalak latogatoi_havi

TOP 5 mobiloldalak napi átlagos látogatószámának alakulása, 2015. február-május

mobiloldalak latogatoi_napi

Az egyre erősödő mobilos tartalomfogyasztási trendet kiszolgálva, a Gemius ezzel párhuzamosan folytatja a multiplatform mérésre történő felkészülést is. Ennek legfőbb hozadéka az lesz, hogy a forgalmi és közönség adatok egy képernyőn, eszközönkénti bontásban és összevonva is láthatóak lesznek majd, a tényleges böngészési forrásoknak megfelelően, domain szinten. Megszűnik a jelenlegi m.weboldal.hu és és weboldal.hu megosztott nézet. A multiplatform fejlesztés egyben megoldás lesz a reszponzív oldalak esetén jelenleg alkalmazott eltérő mérési gyakorlatra is (az oldalaknak lehetőségük van a desktop forgalommal egyben és elkülönítetten is megjeleníteni a mobil forgalmukat). A várhatóan 2015 végén – 2016 elején élesedő multiplatform mérés képes lesz összevont valós felhasználószám (RU – real user) kalkulációjára és további hasznos nézetekre.
(BrandTrend)