Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

“Miután a Médiatanács június végén megbírságolta a TV2-t az Éden Hotelben történt erőszakoskodás miatt, az eset sértettje a múlt héten személyiségi jogi pert indított a csatorna ellen” – írja a Válasz.hu.

„Úgy voltam vele, hogyha nem állok mereven ellen, akkor előbb szabadulok, úgymond hamarabb végzünk. A húzd meg, ereszd meg közepette azt reméltem, majd lenyugszik, anélkül, hogy az aktus megtörténne. De volt másik okom is: a műsorban korábban előfordult hasonló helyzet, melyben nem kaptam segítséget a tévésektől, így másodszorra úgy gondoltam, szintén nem számíthatok rájuk” – nyilatkozza a Heti Válasznak Stumpf Nóra.

A TV2 álláspontja a következő:

“A TV2 ez idáig is komolyan vette az ügy kezelését, és a nem kellő érzékenységgel megszerkesztett áprilisi adás után a nézőktől bocsánatot is kért. A tévécsatorna hibájának elismerése és szerkesztési gyakorlatának felülvizsgálatán túlmenően azonban számos további olyan felvételt is visszatartott, azaz nem engedett képernyőre a későbbiekben sem, amelyek egyértelműen a műsor szereplőjét, Nórát hozták volna – a mostani nyilatkozatát is több ponton cáfoló – kellemetlen helyzetbe.

A rendelkezésünkre álló vágatlan felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a volt játékos állításai számos ponton nem felelnek meg a valóságnak, és hogy Nóra még saját ügyvédjével sem volt őszinte.

A tévétársaság kezdetektől nyitott volt az érdemi párbeszédre, ennek ellenére csupán egy alkalommal sikerült Nórával és ügyvédjével találkozni, ekkor kizárólag egy egyösszegű kártérítés merült fel, mint igény. Nem kérték a műsor későbbi adásainak megvágását, korlátozását, sem pszichológus segítségét, pusztán anyagi követelést fogalmaztak meg – bár akkor még azt sem tudták, milyen jogcímen.

A most elhangzott komoly vádak és a szándékosan manipulatív, hamis állítások a TV2 számára jelentős reputációs károkat okoznak, ezért nem tehetünk mást, minthogy saját érdekeink védelmében ha kell, bíróságon védjük meg álláspontunkat.”
(BrandTrend)