Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Programsorozattal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a teljes külső és belső megújításon átesett Békés Megyei Hírlap. A Mediaworks megyei napilapja a jubileum tiszteletére múltidéző tartalmi megjelenéseket és kiállítást szervezett. Ezekkel, valamint ünnepi pályázattal és nyereményjátékkal közel két hónapon át aktivizálta olvasóit és előfizetőit a lap.

A Békés Megyei Hírlap alapításáról méltó módon, születésnapi kampánnyal emlékezett meg a megye napilapja. Ennek részeként olvasói nyereményjáték indult 70 értékes ajándékért, amelyek között wellness hétvége, LCD tévé, tabletek, előfizetések, utalványok, CD- és könyvajándékok is szerepeltek.

A lap előfizetői körében pályázatot indított, melyben a legrégebbi Békés Megyei Hírlapot (vagy jogelődjét) beküldő, a legrégebbi előfizető, illetve a legidősebb és a legfiatalabb előfizető nyereményben részesült. A szerkesztőség régi lapokat, írásokat, fotókat, emlékeket kért az olvasóktól. A felhívás jó fogadtatásra talált, nagyon sokan küldték be ereklyéiket az elmúlt időszak gyűjteményeiből, a Békés Megyei Hírlap pedig színes történeti összeállítást közölt az emlékekből.

A kampány lezárásaként május 28-án egy rendezvényre is sor került, ahol a Jubileumi játék és pályázat ünnepélyes díjátadása és a laphoz kötődő emlékekből létrehozott Múlt és Jelen Kiállítás megnyitása is megtörtént. Az érdeklődőket a szerkesztőséghez (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.) invitálták, ahol a kiállítás bárki számára megtekinthető. Az egyéni érdeklődők mellett az iskolai csoportokat is várták, akikkel egyúttal a szerkesztőség munkáját is megismertették. Az eseményről a Békés Megyei Hírlap május 29-ei száma összeállítást közölt.

A Mediaworks május 18-án megújította megyei napilapjait. A frissítés során több helyi tartalom, és gazdagabb lokális szolgáltatási információk kerültek a nagyobb terjedelemben megjelenő lapokba, amelyet rendkívül pozitívan fogadtak az olvasók.
(BrandTrend)