Kategória: Képes hír és Média.

Az üzleti szférában az OTP volt marketing és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője. A médiakategóriában az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, Vidus Gabriella lett az első, a kultúra területén pedig az ország legnagyobb prózai színházát irányító színész-rendező, Eszenyi Enikő nyert. A magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó lett, aki interjút is adott a lapnak.

Az üzleti szféra legbefolyásosabb asszonya, Balogh Gabriella üzleti karrierje mellett kétgyermekes édesanya. Korábbi főnökével, Csányi Sándorral nem szakadt meg a kapcsolata, amióta távozott az OTP-től: az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja. Őt Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgatója, majd Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője követik a rangsorban, de helyet kapott a listán a Google magyar vállalatát irányító korábbi Sláger Rádió-vezér Heal Edina vagy Pogány Éda, aki fenntarthatósági kommunikációs igazgatóként dolgozik a svájci központú Coca Cola Hellenic kötelékében. Az üzleti szféra toplistáján kapott helyett két híresség is: a tévéműsorára gasztrobirodalmat építő Stahl Judit nyolcadik a listán, a férjével közös sikeres üzleti vállalkozást építő Rubint Réka befolyását pedig mi sem mutatja jobban, minthogy 666 ezer követőjével a legszélesebb személyes Facebook közösséget irányítja Magyarországon. Stahl és Rubint a legbefolyásosabb celebek listáján is szerepelt a magazin tavaly júliusi számában.

Forbes_címlap

Lévai Anikó a Forbesnak adott interjújában elmondta: ritkán kér a férjétől, de ha megteszi, Orbán Viktor odafigyel rá. Ennyi is elég ahhoz, hogy a miniszterelnök felesége a legbefolyásosabb legyen a közélet női szereplői között. Őt a frissen kinevezett amerikai nagykövet, Szemerkényi Réka követi. A harmadik helyen a médiahatóság elnöke, Karas Mónika áll. Az amerikai kitiltási lista után a legbefolyásosabb nők listáján is biztosította helyét a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó, de szerepel rajta az ellentmondásos megítélésű Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Móra Veronika, a hírekben az elmúlt hónapokban gyakran szereplő és a Norvég Alapból finanszírozott Ökotárs Alapítvány igazgatója.

A közelmúltban a piacvezető kereskedelmi televízió második emberének kinevezett Vidus Gabriella a magyar média legbefolyásosabbja a hölgyek közül. Ő egyben a legfiatalabb kategóriagyőztes: idén 39 éves. Az RTL vezérigazgató-helyettesét és kereskedelmi igazgatóját a RingierAxelSpringer operatív igazgatója, Király Mária követi, a harmadik helyezett pedig Vékási Andrea lett, aki egy személyben főszerkesztője és lapigazgatója a piacvezető női hetilapnak, a Nők Lapjának. Helyet kapott a listán az Egyenes beszéd szigorú házigazdája, Kálmán Olga, a TV2 társtulajdonosa és vezérigazgató-helyettese, Yvonne Dederick, a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien és Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője is.

A kultúra legbefolyásosabb nője 2009 óta vezeti a Vígszínházat. A színész-rendező, Eszenyi Enikő, aki egyedüli pályázóként valószínűleg folytathatja a munkát Magyarország legnagyobb prózai kőszínházának élén. Őt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója és Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora követik. A rangsorban megtalálható Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Pataki Ági filmproducer is.
(BrandTrend)