Kategória: Hír és Márka és jog.

Admin kategória: Hír.
A MAZAJ MEDIA Kft. ideiglenes intézkedés iránti kérelmet terjesztett elő a GameStar, PCWorld, ComputerWorld magyarországi kiadójával szemben.
Amint arról korábban a hazai sajtó is beszámolt, az IDG Inc. által licenszelt GameStar, PCWorld, ComputerWorld magazinokat korábban kiadó Project029 Media and Communications Kft. felett tulajdonosváltás történt, majd a Kft. 2020 nyarán egy szlovák cégbe történő beolvadással megszűnt. Ezzel egyidejűleg a megszűnt társaság utolsó tulajdonosai Project029 Magyarország Kft. néven új társaságot alapítottak, amely 2020 őszén átvette a GameStar, PCWorld, ComputerWorld magazinok kiadását és az azokhoz kapcsolódó online felületek üzemeltetését.

A „Project029″ márkát álláspontjuk szerint jogosulatlanul használó Project029 Magyarország Kft. ellen 2021. március 9-én ideiglenes intézkedés elrendelése iránti kérelmet terjesztettek elő a Fővárosi Törvényszéken. Az eljárás jelenleg is folyamatban van, az ügyben döntés egyelőre nem született.

2012 óta a MAZAJ MEDIA Kft. tulajdonában lévő project029.hu doménnevet és a @project029.hu végződésű email címeket felfüggesztették, mivel a jelenleg kiadóként magát feltüntető új céggel semmilyen kapcsolatuk vagy megállapodásuk nincs a „Project029″ brand és a társaságuk tulajdonában lévő doménnév használatára – írják.