Kategória: Hír és Márka és jog.

Admin kategória: Hír.

Peren kívül megállapodott az Opimus Group Nyrt. és a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ), a társaság a kisbefektetők érdekeit figyelembe véve módosítja alapszabályát, az érdekvédelmi szervezet pedig visszavonja bírósági keresetét – közölte a cég és a szövetség.

Az Opimus bejelentése szerint augusztus 3-án rendkívüli közgyűlést tart, a közös közlemény szerint azon a TEBÉSZ javaslatainak és észrevételeinek megfelelően módosítható az alapszabály.

A közleményben felidézik, hogy a TEBÉSZ idén májusban fordult bírósághoz, kérve az Opimus május 2-i évi rendes közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. Az érdekvédelmi szervezet sérelmezte, hogy a tőzsdei társaság a részvényesek közgyűlésen történő részvételét előzetes regisztrációhoz kötötte, amelyet jogszabályellenesnek ítélt.

A vállalat vezetése szerint ugyan a májusi közgyűlést a társaság alapszabályának 9. pontjában rögzített rendelkezések szerint bonyolította le, azonban egy hosszú hónapokig elhúzódó bírósági eljárás jogbizonytalan helyzetet teremtene, amely sem a kisbefektetők, sem pedig a tőzsdei társaság érdekeit nem szolgálja, ezért állapodtak meg peren kívül.

A megegyezés értelmében a közgyűlési megjelenés előfeltételeként korábban előírt “előzetes regisztráció” eljárásrendje kikerül az Opimus Nyrt. alapszabályából, emellett a tőzsdei társaság megkönnyíti a részvényesek beazonosításának eljárását is és a jövőben a közgyűlésekhez és osztalékfizetéshez tulajdonosi megfeleltetéssel aktualizálja majd részvénykönyvét.

Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke az egyezség kapcsán megköszönte az Opimus Group Nyrt. menedzsmentjének, hogy a két fél között keletkezett vitás helyzetet a kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével rendezték.
(MTI – BrandTrend)