Kategória: Márka és jog.

A nemzetközi bűnszervezet működőképes, hamis XBOX One-t épített, még mielőtt a jogtulajdonos gyártó cég bemutatta volna a modellt a nagyközönségnek.

A 22 éves David Pokora és a 28 éves Sanadodeh Nesheiwat elismerték, hogy egy 2011 elején alakult hacker-csoport tagjaként működtek. A csoport még rögtön indulásképp behatolt az Epic Games belső rendszerébe, ahonnan „hozzájutottak” a Gears of War 3 nevű játék forráskódjához. Ugyanazon év őszén a csoport egyes tagjai bejutottak a Valve belső hálózatába, ahonnan a Call of Duty: Modern Warfare 3 bétaváltozatát lopták el. Két további fiatal – 18 és 21 évesek – eddig nem tett beismerő vallomást, azonban a vádak szerint szintén részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.

2012 augusztusában a hackerek a Microsoft alkalmazottainak belső hálózatát törték fel. Itt több száz órán át kutakodtak, míg rá nem akadtak az XBOX One szellemi tulajdonjogok által védett dokumentációjára. Az akció idején a Microsoft ezt nem erősítette meg, és el sem ismerte a behatolást.

A tolvajok a tervrajzok és gyártási útmutató mellett szoftvereket és a későbbi modellekhez felhasználni tervezett forráskódot is eltulajdonítottak. Ezek alapján megépítették az XBOX One működőképes hamisítványát, még mielőtt azt a Microsoft piacra dobta volna. Prototípusukat egy egyelőre ismeretlen személynek értékesítették, aki a Seychelles-szigeteken jutott ehhez hozzá. A mintadarab később az Ebayen is felbukkant, több mint húszezer dolláros áron.
(BrandTrend)