Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

Erdőtüzek, árvizek, földcsuszamlások és más természeti katasztrófák, rasszista bűnelkövetések, COVID-19-es világjárvány. Csak pár olyan megrázó momentum 2020-ból, amelyek globálisan komoly kihívásokkal érkeztek. Mindezek ellenére a Z-generáció tagjai továbbra is optimisták a jövőt illetően – legalábbis ez derül ki a ViacomCBS által végzett, 15 országra kiterjedő kutatásából, amelyben nyolcezer 16 és 24 év közötti személy vett részt.

A felmérés többek közt kimutatta, hogy a fiatalok felelősséget éreznek és hajlandók tenni a szebb jövő érdekében. A kitöltők 55%-a szerint az elkövetkező 10 évben pozitívabb irányba fog változni az életünk, ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy ez kemény munka nélkül nem érhető el. A Z-generáció a klímaváltozás kapcsán is egyre tudatosabb, a mentális betegségekre pedig az egyik legnagyobb társadalmi veszélyként hivatkoznak: 75%-uk hangsúlyozta a probléma jelentőségét, 83% pedig úgy gondolja, a következőkben a párbeszéd, a nyitottság és az elfogadás általánosabb lesz a témában.

A ViacomCBS és az Európai Unió nemzeti parlamentjeinek fiatal tagjait magába foglaló EU40 – az Euractiv független médiavállalati partner közreműködésével – egy digitális konferencia keretében ad teret a problémák és jelenségek további elemzésének. „Örömmel tölt el minket, hogy nemzetközi kutatásunk, a Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures kiindulópontja lehet egy nyílt párbeszédnek a fiatal vezetők, aktivisták, törvényhozók és a tettre kész állampolgárok számára. Nem csupán az eredményeink bemutatása szempontjából értékes pillanat ez, hiszen az élményeink és tapasztalataink megosztását követően könnyebben tudunk kitűzni kollektív célokat, határozott, közös fellépésre tudunk ösztönözni másokat” – nyilatkozta Christian Kurz, a ViacomCBS Global Insights alelnöke, aki maga is részt vesz a február 2-án, 15:00-tól kezdődő webináron.