Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A gyereknapot idén a legtöbb magyar család otthon töltötte, és minden második esetben a nagyszülőkkel közösen ünnepelt. A REGIO JÁTÉK friss kutatásából továbbá az is kiderül, hogy a szülők jellemzően 6.000 forint felett vásároltak játékokat ebben az időszakban, a legkeresettebb ajándékok között pedig a szabadtéri és kreatív játékok, könyvek, kifestők és sporteszközök találhatók meg.

A magyar családok 87%-a ünnepli a gyereknapot, idén azonban a legtöbb helyen elmaradtak az ilyenkor hagyományos ugrálóváras, arcfestős programok. Május utolsó vasárnapját javarészt ezért (57%) otthon vagy egy, a lakóhelyhez közeli kirándulással töltötték (28,5%), illetve állatkertbe mentek (12,5%) – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „A gyereknapot minden második család már a nagyszülőkkel együtt fogja ünnepelni, természetesen a megfelelő óvintézkedéseket szem előtt tartva, a megkérdezettek további 15%-a az idősebbek védelme érdekében csak az unokatestvérekkel, keresztszülőkkel vagy barátokkal találkozik, 35%-a viszont semmilyen érintkezést nem tervez egyelőre a szűk családon kívül” – ismertette az eredményeket Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

A gyereknapi ajándékvásárlás május utolsó hetében kezdődött, de jellemző az is, hogy az ünnepi hétvégén a gyermekkel együtt szerzik be a játékokat a szülők. A játékkereskedő felmérése szerint a legtöbb ünnepelt szabadtéri vagy kreatív játékot, könyvet vagy kifestőt, valamint sporteszközt kapott. „Az éves forgalmunk nagyjából 10%-át teszi ki a gyereknap, ebben az időszakban az átlagos kosárértékünk 7.600 Ft. A kutatásunk szerint is legtöbben (32%) több mint 6.000 Ft-ot költenek egy játékra ilyenkor, a válaszadók további 30%-a 4-6.000 Ft közötti, 28%-a 2-4.000 Ft közötti, míg 10%-a 2.000 Ft-nál olcsóbb termékeket keresi. A vásárlási szokásokról elmondható még, hogy gyereknapon inkább több kisebb, semmint egy nagy ajándékkal kedveskednek a szülők gyermeküknek” – tette hozzá Gyaraki Dávid.

Idén május utolsó hétvégéjére esett pünkösd is, ezért három pihenőnappal gazdálkodhattak a családok. Az ilyenkor szokásos többnapos kikapcsolódások a megkérdezettek 73%-ánál elmaradtak, helyette rokonlátogatást és rövidebb kirándulásokat terveztek a szülők.

TOP10 játék májusban a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint:
1. Diavetítő diafilmmel
2. Csővázas medence
3. Lotti Karotti társasjáték
4. Íjász készlet
5. Ciki-caki labda
6. Rush Hour társasjáték
7. Gyerekhinta
8. Aqua Gelz zselés formakészítő
9. Vitorlázó repülő
10. Elektromos quad