Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Játék, édesség és könyv – ezek kerültek a nyuszi kosarába húsvétkor a REGIO JÁTÉK kutatása szerint. A rendhagyó körülmények miatt idén az internetes vásárlás mellett döntött a magyar szülők nagy része, a játékkereskedő átlagos online kosárértéke ezért magasabb a vártnál, tízezer forint felett alakult. Tízből kilenc család szűk körben ünnepelt idén, a többiek pedig óvintézkedések betartása mellett látogatták meg szeretteiket.

„Ebben a rendhagyó helyzetben sokan olyan ajándékot választanak, mellyel bent a lakásban is tudnak játszani a kicsik, ezért előkelő helyen végeztek az építő- és társasjátékok, valamint a kirakósok is” – mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető. A megkérdezett szülők 40%-a több mint ötezer forint, 30%-a 3-5 ezer forint között, további 30%-a kevesebb mint 3 ezer forint értékben választott játékot.

A kutatásban résztvevők kétharmada szívesebben vásárolja meg személyesen az ajándékokat, azonban a legtöbben (43%) csupán az ünnep előtti 1-2 hétre vagy az utolsó pár napra (30%) időzítették a meglepetések beszerzését. „A megváltozott helyzetben viszont az esetek jó részében ekkor már csak internetes vásárlásra volt és van lehetőség, ezért a válaszadóink 50%-a online rendeli, 25%-a online és áruházban vegyesen veszi meg a húsvéti ajándékokat. Ez érezhető értékesítési számainkban is, az eredetileg tervezett 8.800 forintos webes kosárértékünk – ami 10%-os növekedés a tavalyi évhez képest – az ünnep előtti hetekben 10.000 forint felett járt” – árulta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

„A válaszokból kiderül, hogy legtöbben az online kapcsolattartást fogják választani, a nagyszülőknek a családok háromnegyede, az unokatestvéreknek 45%-a, a barátoknak pedig 44%-a fog kellemes ünnepeket kívánni interneten keresztül” – ismertette a kutatási eredményeket Gyaraki Dávid. A húsvéti programok közül a tojásfestés, a tojásvadászat és a süteménykészítés kerültek fel a dobogóra.

TOP10 játék húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:
1. LEGO Friends Kemping
2. Ugri nyuszi funkciós plüss
3. Lotti Karotti társasjáték
4. Kosárlabda szett
5. Tacsi pajti funkciós plüss
6. Műanyag hinta
7. Diavetítő diafilmmel
8. Íjász készlet
9. Create it! színváltós körömlakk
10. Fa hinta