Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Az otthon rengeteg tárgyat rejt: könyveket, képeket, személyes emlékeket és tárgyakat, dekorációt, elektronika eszközöket, melyekkel azért veszik körül magukat az emberek, hogy jobban érezzék magukat tőlük otthonukban. Ezeknek a tárgyaknak a többsége abban segíti az embereket, hogy hobbijuknak, kedvenc kikapcsolódásunknak hódoljanak. Olyan tárgyak ezek, amik lehetővé teszik, hogy az emberek olyan dolgokat csináljanak otthonukban, amiket valóban szeretnek és jól érzik tőlük magukat.

A felmérésből kiderül, hogy a magyarok vegyes érzelmekkel viszonyulnak az otthonukban fellelhető tárgyakhoz. A megkérdezettek 32 százaléka igyekszik minél kevesebb személyes holmit tárolni, míg a válaszadók másik harmada szívesen gyűjtögeti a tárgyiasult emlékeit és ezeket büszkén, jól látható helyen helyezi el otthonában, hogy mindig szem előtt legyenek.

A magyar háztartások 39 százalékában nincs elég hely a személyes tárgyak tárolására, amitől a lakók bevallottan rendezetlennek, kupisnak érzik otthonukat, ami frusztrálja őket. A rendetlenség gyakori oka, hogy nem minden holminak van helye az otthonukban. A megkérdezetteknek legtöbbször az elektronikai eszközök töltőinek tárolásával gyűlik meg a baja, vagy a különböző kábeleket nem tudja hová tenni/rejteni, sokan a katalógusoknak, prospektusoknak nem találnak fix helyet otthon.

Minden magyar háztartásban van legalább egy kupifiók vagy lomos doboz, amelyeket előszeretettel használnak a fenti tárgyak tárolására. A megkérdezettek 62 százaléka szerint, ha több hely jutna tárolásra, az otthon tisztább, rendezettebb lenne, 57 százalékuk pedig úgy vélekedik, hogy ha mindennek meglenne a helye a lakásban, akkor könnyebb lehetne a takarítás is.

A helyhiányból adódó frusztráltság gyakran negatív érzelmeket visz az otthon meghittségébe. A megkérdezettek 55 százaléka elviselhetetlennek tartja, ha nem talál helyet egy-egy keresetlen holmi eltűntetésére, 69 százalék számára pedig kifejezetten zavaró, hogyha az átláthatatlan mennyiségű tárgy között nem találja meg a keresettet.

Vendéglátó nemzet a magyar, amit rendkívül komolyan vesznek a megkérdezettek, és míg a vendégekkel szemben alig várnak el valamit a vendégvárók – bár egy üveg bornak mindig örülnek -, magukkal szemben komoly elvárásokat támasztanak. A megkérdezettek 77%-a azonnal takarításba kezd, ha váratlan vendég érkezik. A magyarok mindig a legjobbat szeretnék mutatni: a megkérdezettek napi szinten nemcsak a kényelem megteremtésért, hanem azért is takarítanak, hátha váratlanul beugrik valaki otthonukba.

A magyarok legkevésbé a baráti látogatások alkalmával szégyenlősek, vagy ha kisgyermekes családot látnak vendégül. Ezekben az esetekben a napi rendetlenség még elfogadott, de a kosz már nem. Ha a család, közeli hozzátartozók jönnek látogatóba, akkor sokkal szigorúbbak magukhoz a vendéglátók, ekkor a kisebb rendetlenség sem megengedett.
(BrandTrend)