Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

Úriemberek mindig is voltak és bízunk benne, lesznek is, de ahogy változik a világ, úgy változnak az elvárások is, amelyeknek meg kell felelniük. Az 1800-as években minden bizonnyal Kossuth Lajos nyerte volna a nagybetűs úriember címét, ma már azonban sokkal inkább társítják a gentlemanség fogalmát George Clooney-hoz. És annak ellenére, hogy a listán Agatha Christie peckes bajszú magándetektívje, Poirot is szerepelt, a válaszadók szerint hiába a kalap, a sétapálca és a kényesen elegáns öltözet, az úriemberséghez ennél több kell.

Több, mint ezren osztották meg véleményüket a téma kapcsán, ahol természetesen nem csak a férfiak, de a nők is állást foglaltak. A hölgyek szerint egyértelműen a figyelmesség és az udvariasság egy igazi gentleman legfőbb ismérve, de a férfiak is úgy gondolják, a barátságos és tisztelettudó viselkedéssel nem lőhetnek mellé, pláne nem a hölgyek társaságában. De mi a helyzet az illemszabályokkal, élnek még a régi szokások vagy ma már nem számít, ki lép be elsőként az étterem ajtaján egy randevún?

Úgy tűnik, erre még mindig ügyelnek a férfiak és többen is jól ismerik a régi szokást, miszerint elsőként a férfi kell, hogy belépjen az étterembe, így védve meg a hölgyet az esetleges kellemetlenségektől. Ez az illemszabály igencsak vitatott, hiszen sokan vélik úgy, udvariasságból a női nemet illeti az elsőbbség. A hölgyek akkor is nyugodtak lehetnek, ha autóval érkezik az úriember jelölt, a legtöbben tudják, hogy ilyenkor illik a nők előtt kinyitni a kocsiajtót. Sőt, a válaszadók 10 százaléka még egy alapos autótisztítást és egy új illatosító beszerzését is nélkülözhetetlennek tartja a randevú előtt.

Úriemberek a XXI. században

uriember kutatas

Úriembernek lenni nem könnyű feladat, pláne nem egy olyan világban, ahol a hölgyek is magabiztosan megállják a helyüket bármely szituációban.
(BrandTrend)