Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

Élelmiszerek közül szeletes csokoládé, testápolóknál fogkrém tévéreklámjai jutottak el a legtöbb tévénézőhöz idén az első negyedévben, a Nielsen Közönségmérés Kft. teljes népességre vonatkozó adatai szerint.

Élelmiszerek közül szeletes csokoládé és puding/tejalapú desszert vezeti a rangsort, ahogyan a tavalyi első három hónap során is. Idei eddigi mutatóik 10 802 illetve 9 637 százalék. Feljött viszont a harmadik helyre a gyümölcslé, amelynél a 6 480 százalék közel négyszer annyi, mint az előző év hasonló időszakában. Az adatok minden kategóriánál a teljes népességre vonatkoznak. Az említett három termékcsoportot követi az idei első negyedéves toplistán sorrendben a joghurt/kefír, édes keksz/ostya, rágógumi, tea, macskaeledel, valamint bonbon, kávé.

Háztartási vegyi áruk és kozmetikumok rangsorában a fogkrém 7 189-es GRP-je után az arckrém mutatója 6 612, míg a mosószeré 5 575. További sorrend: hajápolás termékcsalád, lábápoló szerek, sampon, testápoló szerek, női illatszer, hajfesték és mosogatószer.

TV

Az egy főre jutó napi tévénézési idő – szintén a teljes népesség körében – 5 óra 9 percet ért el az első negyedévben. Ez 2 perccel több, mint a tavalyi hasonló időszak során.

Különböznek viszont a trendek életkor szerint: a 4-17 éveseknél mért plusz 4 perc átlag napi 200 percet jelent. Emelkedett az 50 évesek és idősebbek mutatója is, napi 405 percről 411-re. Csökkenést regisztráltak viszont a 18-49 éves korosztályban, mégpedig átlagosan napi 257-ről 250 percre.

A teljes népesség napi tévénézéssel töltött idejének mindössze 1,2 százalékát, átlagosan 3,6 percet fordított időben eltolt televíziós tartalomra (Time-shifted Viewing, TSV). A legnagyobb arányt a 18-49 éves korosztály érte el 1,6 százalékkal.
(BrandTrend)