Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Egy három vállalatból álló konzorcium vette meg az MKB Bankot, amelynek tagja a Metis tőkealap, a Pannónia Nyugdíjpénztár és a Blue Robin Investments. A 37 milliárd forintos tranzakció generálta a héten a legmagasabb elérést a banki hírek közül.

A bankok között főként a sportszponzorációinak köszönhetően továbbra is listavezető az OTP, az MKB-tranzakció miatt azonban az MKB-nak jelentősen sikerült felzárkóznia (csaknem elérve az 50 milliós szintet).

A legtöbb intézményi jellegű megjelenés emiatt az MKB-hoz köthető. Az OTP az OTP Bank Liga cikke miatt erős a szponzorációs-hírekben, illetve a héten az OTP Lakástakarékkal és a CSOK-kal kapcsolatos információk is többmilliós nagyságrendben jutottak el a fogyasztókhoz.

Az előző hetek trendjeinek megfelelően a legtöbb elemzői tartalom az Erste-nél látható. A CIB megjelenései foglalkoztak legnagyobb arányban a bank szolgáltatásaival, illetve termékeivel, míg a K&H elérését a K&H Liga és a K&H mozdulj! maraton dobta meg.

A legnagyobb arányban pozitív megjelenéseket a Budapest Bank generálta, a vezérigazgató bejelenésével, miszerint a bank a tavalyi évben csaknem 15 milliárd forintos adózott eredményt ért el.

Nagyobb elérést generált még a Visa Europe közleménye mely kiemelte, hogy Magyarországon eddig négy bank bocsájtott ki érintéses Visa kártyát: az Erste, a Budapest Bank, a K&H és az OTP Bank.
(BrandTrend)