Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

Szelfizni a karácsonyi vacsoránál? Menő! Rokonokkal Skype-olni a karácsonyfa alatt? Még menőbb! Lefotózni az ünnepek egyik legszebb pillanatát, az ajándékbontást? Legmenőbb! Ez derül ki abból a kutatásból, amelyet a Microsoft készített november 10-19 között 13 európai országban, több mint 13 000 fő megkérdezésével. A kutatás a karácsony és a technika összefüggését vizsgálta.

Az ajándékbontás pillanata a megkérdezettek 87 százaléka szerint a legmeghittebb pillanat, amelyet mindenképp meg kell örökíteni. 32 százalékuk szerint még az ünneplés során megfáradt, alvó rokon lefényképezése is olyan pillanat lehet, amit érdemes megőrizni. Egy jó minőségű fénykép évek múltán is segít visszaidézni az emlékeket!

Selfe In Christmas

A válaszadók 76 százaléka szerint a karácsonyi vacsora egy tökéletes szelfi-pillanat, ez az egyik legnépszerűbb módja a családi összejövetel megörökítésének. A minőségi fénykép elkészítéséhez a megfelelő póz kiválasztásán túl roppant fontos a megfelelő eszköz is.

A felmérés válaszadóinak 34 százaléka úgy gondolja, hogy az ajándékokat személyesen a legjobb átadni és megköszönni. Nagy igazság, de hogyan köszöntsük a távol élő barátainkat és rokonainkat, hogyan köszönjük meg a kedvességüket? A válaszadók 84 százaléka a Skype videohívásait részesíti előnyben, sőt 23 százalékuk tervezi is, hogy a messzebb lévő szeretteit Skype-on hívja fel szenteste, mert sokkal jelentőségteljesebb, meghittebb és személyesebb érintkezési módnak vallják a videohívást a telefonálásnál.

És hogy az ünnepek alatt mennyire lehet teljesen kikapcsolódni? A megkérdezetteknek összesen 32 százaléka tervezi, hogy ránéz az e-mailjeire az ünnepek alatt. A felhőalapú levelezőrendszerekkel könnyű az irodán kívülről is hozzáférni a levelekhez – de ami ilyenkor talán még fontosabb: rendkívül egyszerű bennük beállítani az „Out of office” üzenetet.
(BrandTrend)