Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A héten legnagyobb médiafigyelmet Varga Mihály bankadóval kapcsolatos bejelentése kapta, ezek a hírek azonban a pénzintézetek közül csak az Erste-t nevesítették.

A kormány szerdán döntött a bankadóval kapcsolatos törvények módosításáról. Az erről szóló hírek az Erste-t nevesítették, mivel Varga Mihály emlékeztetett: „a magyar kormány ebben az évben megállapodást írt alá az EBRD-vel és az Erste Bankkal, és ebben elkötelezte magát a bankadó csökkentésére”.

Ugyancsak szerdán került a sajtóba, hogy az Erste nyerte a MasterCard – év bankja versenyt. A versenyen különböző díjakat nyert az OTP, a MagNet Bank, a Raiffeisen és a CIB is.

Az FHB Bank a Junior Príma díj színház- és filmművészet kategóriájának támogatójaként generált kiemelt elérést a héten, ezen kívül népszerű volt a 91 szövetkezeti hitelintézettel kötött megállapodása, valamint a harmadik negyedéves pénzügyi eredménye is.

Az OTP szombati kiemelt megjelenésszáma a sporthíreknek köszönhető. Hétfőn a legtöbb cikk egy, az OTP ügyfeleit érintő adathalász kísérletről szólt. A bank ezen kívül szinte csak tőzsdei hírekben szerepelt.

A Raiffeisen a MasterCard-hír mellett tőzsdei tudósításokban szerepelt.

A többi pénzintézet 10 millió fő alatti elérést generált. A K&H nemzetgazdasági elemzései mellett negyedéves eredményeivel, az MKB pedig tőzsdei hírei mellett az MKB Egészségpénztár kampányával került a napirendre.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)