Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A héten legnagyobb visszhangot az OTP pénteken közzétett gyorsjelentése kapta, megelőzve a hét közepén népszerű Moody’s felminősítések hírét.

Az OTP a harmadik negyedévben 3,6 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 34 milliárd forint nyereséggel. A bank korrigált adózás utáni eredménye 34,6 milliárd forint lett, ami 3 százalékkal magasabb,mint az előző évi – áll a bank pénteken közzétett gyorsjelentésében. Az eredmények messze alulmúlták az elemzői várakozásokat.

A Moody’s szerda este Londonban bejelentette, hogy az MFB, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank devizabetéti, illetve adósosztályzatainak kilátását pozitívra javította az eddigi stabilról. A hitelminősítő az Erste Bank hosszú futamú betéti besorolását stabil kilátással “B2”-re emelte. A két hír megjelent szinte a teljes magyar közéleti sajtóban.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság konferenciáján beszélt, ahol elmondta: valószínűleg hozzá kell nyúlni a bankadóval kapcsolatos szabályozáshoz. A miniszter az Ersté-ről elmondta: a bank oldaláról most elbizonytalanodás tapasztalható, de a magyar kormány továbbra is 15 százalékos tulajdont kíván szerezni a magyar leányvállalatban.

A Raiffeisen szokatlanul magas, 15 milliós elérését elemzései és a Duna House tőzsdei bevezetése mellett, a kis- és középvállalkozásokat célzó PR-cikkeinek köszönheti. A K&H elemzései mellett főleg a K&H Biztosító és a kgfb-kampány miatt szerepelt.

A többi pénzintézet 10 millió fő alatti elérést generált.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)