Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A héten legnagyobb figyelmet Csányi Sándor, mint a Forbes összeállítása szerint a leggazdagabb magyar kapta. Ezen kívül Andreas Treichl Erste-vezér határozott kijelentései révén került a napirend élére.

Az OTP a tőzsdei- és sporthírei mellett legtöbb alkalommal Csányi Sándor miatt szerepelt. A bankvezér vezeti ugyanis a Forbes magazin leggazdagabb magyarokról készült összeállítását. A toplista vezette kedden a médianapirendet. Csányi a sajtóba került még a földpályázatok kapcsán, amikor is egyes források arról írtak, hogy (szemben például Simicska Lajos birtokaival) az ő földjeit nem árverezi el a Földalapkezelő.

Az Erste jelenlétét tipikusan tőzsdei hírei és elemzői nyilatkozatai határozták meg, ezt csak a pénteki bejelentések törték meg. Gyorsan a napirend élére került Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatójának határozott fellépése, aki szerint az állami üzletrészszerzés feltétele, hogy „barátságosan” megoldódik-e a Quaestor-kártalanítás ügye. A cikkek emellett beszámoltak az Erste magyarországi csökkenő veszteségéről és egyéb pénzügyi eredményeiről.

Az MKB heti médiaképét leginkább biztosítójának kgfb-eredményei határozták meg. A pénzintézet cikkeinek többsége az idei kgfb-kampányt értékelte, megemlítve, hogy az MKB forgalma egyelőre elmarad a várakozásoktól.

Az Erste és a Raiffeisen szerepelt a Duna House tőzsdei bevezetéséről szóló írásokban. A K&H-t nemzetgazdasági elemzései mellett szintén a kgfb-kampányban említették.

A többi pénzintézet 10 millió fő alatti elérést generált.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)