Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A bankszektor továbbra is zuhanó elérési számokat generált. A hét legnagyobb visszhangot kapott híre a K&H jelzálogbankalapítási kérelme volt. Az OTP mindemellett tartotta stabil első helyét, ám  elérése látványosan visszaesett.

A hét legfontosabb bejelentése a K&H jelzálogbankalapítási kérelme volt. A sajtó az erről beszámoló cikkekben kiemelte, hogy korábban az Erste is hasonló lépésre szánta el magát, illetve rendszerint tájékoztattak róla, hogy hazánkban egyelőre összesen három (OTP, FHB, Unicredit) jelzálogbank működik. A K&H ezen kívül főleg elemzései és Gyógyvarázs programja miatt szerepelt.

Az OTP sport- és tőzsdei hírein kívül csak ad hoc jelleggel került a sajtóba, saját programjai nem generáltak jelentősszámú megjelenést. A bank elérése látványosan elmaradt a korábbi hetek értékeitől.

Az MKB eladása Balog Ádám Reuters-interjúja miatt került újra a napirendre. A vezérigazgató elmondta: „Az MKB Bank legalább 51 százalékát – egy nemzetközi tender keretében – szeretné eladni az állam december végéig, és a preferált tulajdonosi struktúrában külföldi befektetők is szerepelnek”.

A CIB Bank elemzései, az FHB pedig Lakásárindexe miatt került legtöbb alkalommal a napirendre. A Takarékbank a PénzSztár verseny kommunikációja kapcsán szerepelt.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

bank_top10

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

bank_top5

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)