Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A korábbi hetekhez képest eseménytelen időszakot tudhat maga mögött a bankszektor a médiában, a legnagyobb visszhangot az OTP-MKB tranzakcióról felbukkant hírek okozták (mely találgatásokat később az OTP Bank cáfolt).

Az OTP Banknak a tőzsdei hírei és sportszponzorációi generálták a napirendi jelenlét nagy részét. A hét elején a portfolio.hu arról írt, hogy az OTP érdeklődik az MKB iránt, és forrásaik szerint a bank esélyei is jók a tranzakcióra. Az OTP szerdán a híreszteléseket közleményben cáfolta. Népszerű volt még a családi és otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos közlemény (miszerint a bank szeptember 23-ig több mint 2500 kérelmet fogadott be), illetve a horvát eurósítás és következményei.

A SZÉP-kártya forgalom nyári adatairól hétfőn tájékoztatta a három érintett pénzintézet (OTP, MKB, K&H) az MTI-t.

A CIB szerdán jelentette be, hogy december elején bezárja 12 bankfiókját: a hírt a legtöbb közéleti és pénzügyi portál közölte. A K&H főként a Kulcsár-ügy, a Bohócdoktorok program, illetve a K&H Biztosító lakásbiztosításokkal kapcsolatos kommunikációja miatt szerepelt. Az MKB jelenlétének nagyobb részét a felröppent OTP-MKB híreszteléseknek köszönhette.

10 millió fölötti elérést a fentieken kívül az Erste és az Unicredit tudtak generálni.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10_bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5_bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj

(BrandTrend)