Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A nyári szezon végével a bankszektor megjelenésszámai újra nőni kezdtek. A listavezető OTP megint 100 millió fő fölötti eléréssel bírt a héten.

Az OTP a sportszponzorációk és a tőzsdei hírek mellet két fő napirendi ügyben jelent meg. „Eddig mintegy 30 ezer Quaestor ügyfél részére közel 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Befektető-védelmi Alap a kifizetéseket intéző OTP-nek, ebből hétfőig 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel” – közölte a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) az MTI-vel. A héten a bank is közlemény adott ki, melyben arról tájékoztattak, hogy a forintosítás negatív eredményhatása az OTP-re nézve csaknem 6 milliárd forint.

Az Erste elemzői nyilatkozatai miatt került legtöbb alkalommal a napirendre. A pénzintézet szakértői megszólaltak a KSH negyedéves munkaerőpiaci adatai, a GKI-Erste konjunktúra-index havi adatai, illetve a jegybank kamatdöntése kapcsán.

Az MKB 11 milliós elérésnek nagyobb részét a bank féléves pénzügyi eredményei generálták. A közleményből kiderült, hogy a nemzetközi számviteli standardok szerint 4,1 százalékkal, 1865 milliárd forintra csökkent 2015 első félévében az MKB Bank konszolidált mérlegfőösszege. A K&H kkv bizalmi indexének legfrissebb adatai, illetve a Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő miatt szerepelt.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

bank_top10

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

bank_top5

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)