Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Az OTP az előző hetekhez hasonlóan, most is csaknem 100 milliós elérést generált, a legtöbb megjelenést hozó hír mégis az Erste jelzálogbank-alapítása volt.

Az OTP Bankcsoport a második negyedévben 38,2 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el – derült ki pénteken a csoport jelentéséből. A hírt a közéleti és gazdasági sajtó nagy része átvette, hiszen az eredmények meghaladták az elemzői várakozásokat és komoly javulást jelentenek a korábbi, veszteséges időszakokhoz képest.

Ugyanaznap cikkezett a sajtó arról, hogy másnap, azaz augusztus 15-én kezdődhetnek az forinthiteles jóváírások az OTP-nél. A bankcsoportok ezentúl (a megszokott tőzsdei és sporthírek mellett) főként a Beva Quaestor-kártalanítással kapcsolatos hírei miatt került a napirendre.

Az Erste második helyét elemzői nyilatkozatain túl, a Napi Gazdaság cikkének köszönheti, mely szerint az állam év végéig megveszi a bankot.

A Takarékbank elemzői nyilatkozatai mellett főként a CSOK-kampány miatt kerültek a napirendre; a K&H pedig a héten adta ki a pályakezdők jóléti index legfrissebb negyedéves kutatásának eredményeit.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)