Kategória: Hír és Kutatás.

Az OTP a 31. héten csaknem 100 milliós elérést generált (főként sportszponzorációi, tőzsdei hírei miatt), a héten az elszámolás állt a diskurzus középpontjában, az OTP, illetve az MNB tájékoztatásai is a legtöbb hírportálon megjelentek.

Az OTP Banknál a forinthitelek elszámolásában 1,2 millió érintett ügylet van, ezekből mintegy 240 ezer az élő forint hitelszerződés – mondta Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese az MTI-nek adott interjúban. A hírt a legtöbb hírportál átvette, kiemelve: a bank számításai szerint még mintegy 10 milliárd forintnyi hitelt kell az ügyfeleknek visszatéríteniük.

Az OTP hétfőn tette közzé, hogy jogerősen megnyerte azt a 80 millió eurós kártérítési pert, amelyet Montenegróban indított ellene a DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég.

A Napi Gazdaság információi szerint elmaradhat az MKB és a Budapest Bank összevonása. Lapértesülések szerint az „MKB gondjait már megoldotta a kormány”, ezért hamarosan a bank eladására is sor kerülhet. Balog Ádám vezérigazgató szerint jövő év elejére új tulajdonosa lehet a pénzintézetnek.

Az Erste a GKI-Erste konjunktúraindex legfrissebb számai miatt került a napirend élére.

A CIB, az Erste és a K&H a jegybank elszámolással kapcsolatos tájékoztatása miatt szerepelt legtöbb alkalommal a sajtóban.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)