Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A 28. héten az OTP, bár az OTP Liga kifutásával jelentősen veszített eléréséből több mint 57 milliós elérésével vezeti a napirendet. A stabil második MKB a héten jelentette be, hogy a továbbiakban nem lesz az MKB Veszprém kézilabdacsapat névadó főszponzora, ennek hatása azonban még nem volt érezhető.

Bár az OTP futballszponzorációi visszaestek, a bank tőzsdei híreivel továbbra is 50 millió fölötti elérést tudott produkálni. A pénzpiaci hírek mellett a legtöbb cikk a Quaestor-kártalanítás miatti alkotmánybírósági beadványhoz kapcsolódik. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezzel “a bankok – élükön az OTP-vel – megakadályozták az egyszeri kártalanítás lehetőségét”.

Az MKB hétfői közleményében bejelentette: nem kívánja tovább névadó főszponzorként támogatni az MKB Veszprém kézilabdacsapatot. A bank indoklása szerint a pénzintézet szponzorációs gyakorlatát erősebb utánpótlásfókusszal kívánja folytatni. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a Figyelőnek adott interjújában megemlítette: az MKB állami tulajdonrészét egy éven belül értékesíteni kívánják.

„A Fővárosi Törvényszék a Magyar Nemzeti Bank által képviselt álláspontot fogadta el a jegybank által a pénzügyi intézményekkel szemben indított közérdekű keresetek döntő többségében” – közölte pénteken a jegybank. A cikkek kiemelik többek között a CIB Lízing, az MKB-Euroleasing Autóhitel; az MKB-Euroleasing Autólízing; az FHB; illetve az FHB Jelzálogbank kereseteit.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)