Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Az OTP ezen a héten is futballszponzorációjának köszönheti legtöbb cikkét, ezen kívül azonban több kisebb téma emelte a bankot a napirend élére. A Bankszövetség sajtóbeszélgetésén Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az OTP Jelzálog- bank vezérigazgatója beszélt az elszámolás eredményeiről. Az OTP-vel kapcsolatos tőzsdei hírek és elemzések jórésze megemlítette, hogy a bank kedden egymilliárd forint értékben vásárolt saját részvényeket. A Standard&Poor’s elemzésében kiemeli: az OTP külföldi tevékenységének 15 százaléka a jelentős kockázatú ukrán és orosz piacokon látható.

Az MKB magas megjelenésszámai nagyobb részt az MKB Veszprém bajnoki győzelmének köszönhetőek. A Napi Gazdaság interjút közölt Balogh Ádámmal, a jegybank alelnökével, aki szerint az MKB „rendbetétele” már idén befejeződhet. Később a sajtóba került, hogy a Nemzeti Bank a késve postázott elszámoló levelek miatt három pénzintézetet bírságolt meg, köztük az MKB-t.

A Raiffeisen Bank szolgáltatásai hétfőn technikai okok miatt leálltak, a fennakadás érintette az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot is, de a bank fiókjai is zárva tartottak. A bank munkatársai aznap éjszakára helyreállították a hibákat.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)