Kategória: Hír és Kutatás.

A héten legtöbb alkalommal a brókerbotrány megjelenései említették a bankokat: a Napi Gazdaság keddi cikke szerint a bankoknak jót tesz a Buda-Cash-ügy, az ügyfelek bizalma megrendült az alapkezelőkben, ezért tömegesen áramolnak a bankokhoz. A legtöbb bank pozitív várakozásokról számolt be a számlanyitásokkal és megtakarítási termékekkel kapcsolatban, ezeket a cikkek nagyobb része közölte.

Szintén kedden jelent meg a KSH legfrissebb jelentése, melyről több banki elemző is nyilatkozott. A legnagyobb elérésű tartalmak is ehhez kapcsolódnak, a javuló GDP-adatok bekerültek a legnézettebb esti híradókba is.

Szerdán került a sajtóba a portfolio.hu elemzése a bankszektor tavalyi eredményeiről, ezt a legtöbb közéleti portál átvette.

A hét második felére azonban az OTP Bank Liga újra átvette a vezető helyet. A listavezető bankok előző héthez képest mind vesztettek elérésükből.

A bankszektorhoz kapcsolható megjelenések átlagosan a teljes médiazaj 6-8 százalékát teszik ki. Az aktivitás mélypontját, 5 százalékék alá süllyedve, a karácsonyi-újévi szezonban érte el. Év eleje óta tartó emelkedés megtörni látszik, előző héthez képest az érték csaknem egy százalékpontot esett.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj
(BrandTrend)