Kategória: Kutatás.

A napokban publikálta a Gemius legfrissebb kutatását, amiben utánajártak, hogy a régiónkban országonként mely társkereső oldalak a legnépszerűbbek. A kutatásban a 18-69 éves felhasználókat vizsgálták 2014 novemberében.

A Gemius kutatásából kiderült, hogy Magyarországon toronymagasan a legnépszerűbb társkereső oldal a Randivonal.hu, melyet tavaly novemberben méréseik alapján közel 300 ezer internetező látogatott, összesen annyian, mint a második és harmadik leglátogatottabb magyar társkeresőt együtt.

Legnépszerűbb randioldalak a vizsgált országokban

randioldalak

„A Randivonalon folyamatosan több százezer felhasználó keresi társát egy adott időszak alatt és úgy látjuk, hogy évről évre egyre nagyobb aktivitással teszik ezt. 2014-ben már több mint 11 millió üzenetet küldtek egymásnak társkeresőink, ez 15%-os növekedés az előző évhez képest” – egészítette ki a Gemius kutatás adatait Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója.

Tévhit, hogy az interneten társat keresők inkább a fővárosiak közül kerülnek ki és az is, hogy a férfiak vannak többségben. A Randivonal adatai alapján csupán minden harmadik társkereső budapesti és ha külön megvizsgáljuk a társkeresők korösszetételét nemek szerint, azt látjuk, hogy míg 40 év alatt valóban a férfiak vannak – minimálisan – túlsúlyban, a 40 év felettiek esetében már a hölgyek felé billen a mérleg nyelve az oldalon.

„Az elmúlt évek során egyébként a 30-as és az 50-es korosztály aránya nőtt a leginkább az oldalon, társkeresőink háromnegyede 30 év feletti. Köszönhető ez annak, hogy a Randivonalat látogatók a komoly kapcsolatokban hisznek, többségük azt keresi az oldalon” – tette hozzá Móczár Rudolf.

És hogy mikor érdemes társat keresni? A Randivonal statisztikái szerint a hétvége a legforgalmasabb, de a mobil elterjedésével már gyakorlatilag a nap 24 órájában elérhetők azok, akik tényleg komolyan gondolják a társkeresést.
(BrandTrend)