Kategória: Kutatás.

Kiderült, hogy a nők leginkább a konyhai receptek, egészségügyi problémák, a szülői praktikák, valamint a női és életmód témájú weboldalakat keresik fel leggyakrabban.

A magyar hölgyek körében például a luxus termékek a legnépszerűbbek, az internetező nők 59 százaléka keres fel ezzel kapcsolatos weboldalakat.

Mi a legnépszerűbb online tartalom a nők körében?

What_is_the_most_popular_online _content_among_women_Gemius)

A Cseh Köztársaságban a terhességgel és az anyasággal foglalkozó női weboldalakat látogatják a legtöbben (az oldalak látogatóinak 62 százaléka nő), Szlovákiában (56 százalék). Életmód a favorit a nők körében Moldovában (63 százalék) és Törökországban (62 százalék). Bulgáriában pedig az online receptoldalak vonzzák a legtöbb női netezőt (64 százalék).

Lengyelországban és Ukrajnában a női internetezők figyelmének középpontjában az egészséggel kapcsolatos információk állnak. Ebben a tematikában 63, illetve 62 százalék a hölgyek aránya.

Annak érdekében, hogy megtudják, mely tematikus kategóriájú weboldalak vonzzák a legtöbb női felhasználót, megvizsgálták a látogatók nemét – egy egyezőségi együttható felhasználásával, ami figyelembe veszi a célcsoportba tartozó felhasználók arányát az oldalakon az adott időszakban. Az elemzés kiterjedt mindazon országokra, ahol a Gemius a honlapok kategóriája szerint is vizsgálja az internetezés forgalmat és felhasználói szokásokat.

Az adatok egy nemzetközi kutatási projektből származnak (gemiusAudience), melyet a Gemius több mint 30 országban végez. Célja, hogy az internet felhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az interneten. A projektet a Gemius saját módszertana és az ICC / ESOMAR nemzetközi előírásainak megfelelően végzik.
(BrandTrend)