Kategória: Kutatás.

Az Ericsson 2013 novemberében kiadott Mobilitási Jelentése egyes részeire vonatkozó frissítések.

109 millió új mobil-előfizetés globálisan, 2013 negyedik negyedév

Az Ericsson 2013 novemberében kiadott Mobilitási Jelentése egyes részeire vonatkozó frissítések

Penetráció

Penetráció

Mobil-előfizetések 2013. negyedik negyedév

A mobil-előfizetések összesített száma, beleértve 2013 negyedik negyedévének adatait is, kb. 6,7 milliárd volt. Ebből 109 millió az új előfizetés, amelyek a negyedik negyedév során adódtak hozzá az összesített adathoz. Az előfizetők tényleges száma pedig kb. 4,5 milliárd, mivel számos előfizető több előfizetéssel is rendelkezik.

2013 negyedik negyedévében a globális mobilpenetráció 92%-os volt A további fontos növekedési adatok közül néhány:

Kína és India egyenként az új előfizetések nettó értékének kb. 20%-át adta, ez közel 20 millió új előfizetést jelent.
– A mobil előfizetések száma kb. 6%-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest, és 1,5%-kal az előző negyedévi adatokhoz képest.
– 2013 negyedik negyedévében a mobil szélessávú előfizetések száma kb. 150 millióval, összesen 2,1 milliárdra emelkedett; ez 40%-os növekedést mutat az előző év ugyanezen időszakához képest.
– A WCDMA- és HSPA-előfizetések száma kb. 70 millióval nőtt; az LTE-előfizetések száma pedig kb. 40 millióval, ezzel elérve a 200 milliós összesített értéket. A GSM használatát magában foglaló előfizetések összértéke 100 millióval növekedett, míg a csak GSM-előfizetések mérsékelt értéket mutatnak.
– Az okostelefon-előfizetéseket illetően továbbra is erőteljes globális növekedés tapasztalható; annak ellenére, hogy egyes térségekre (például Észak-Amerika) mérsékelt növekedési ütem jellemző.
– 2013-ban kb. 1 milliárd okostelefon értékesítésére került sor. Az okostelefonok a 2013 negyedik negyedévében értékesített mobiltelefonok összértékének közel 60%-át tették ki. (Ez az érték 2012 negyedik negyedévében kb. 45% volt.) Az összes mobiltelefon-előfizetés kb. 30%-a kapcsolódik okostelefonokhoz, azaz ezen a területen még jelentős növekedési lehetőség látható.

 6.7 milliárd mobil-előfizetés globálisan, 2013 negyedik negyedévében

6.7 milliárd mobil-előfizetés globálisan, 2013 negyedik negyedévében

Ezeket a méréseket az Ericsson több éven keresztül végezte, kereskedelmi hálózatok jelentős méretű bázisának bevonásával, amelyek együttesen a világ összes térségét lefedik. Ezért az adatok reprezentatív alapot szolgáltatnak a mobilhálózatok teljes forgalmának kiszámításához az egész világon.
(BrandTrend)