Kategória: Kutatás.

A leghallgatottabb hazai rádióadó a 15 évesnél idősebbek körében a Class FM volt a májustól júliusig tartó időszakban is – derült ki a TNS-Hoffmann-Mediameter konzorcium kutatásából. A felmérésből az is kiderült, hogy a korábbi adatokhoz képest az első 5 legnépszerűbb rádióadó sorrendje is változatlan maradt.

A Class FM-et országosan a májustól júliusig tartó időszakban több mint 2 millió 15 évesnél idősebb hallgatta (2 millió 142 ezer fő), a rangsorban második MR1-Kossuth Rádiónak mintegy 700 ezer fővel kevesebb hallgatója volt ebben az időszakban (1 millió 380 ezer fő). A harmadik helyen álló MR2-Petőfi Rádió napi hallgatóinak száma már nem érte el a napi egymillió főt a legutóbbi vizsgált időszakban (933 ezer fő), de a közszolgálati adó tábora így is két és félszer magasabb, mint a negyedik helyezett Music FM (365 ezer fő), és az ötödik helyre sorolódó Juventus Rádió (293 ezer fő) hallgatóinak száma.

radio-hallgatottasag

A 18-49 éves korcsoportban is egyértelmű a Class FM országos fölénye (1 millió 397 ezer fő). A második leghallgatottabb adó viszont e korosztály körében az MR2-Petőfi Rádió (562 ezer fő), amely adó tábora mintegy 200 ezer fővel múlta felül a legutóbbi vizsgált időszakban az MR2-Kossuth Rádió (340 ezer fő) hallgatóinak számát. A negyedik, illetve ötödik legnépszerűbb csatorna a 18-49 évesek körében is a Music FM és a Juventus Rádió, csakhogy, amíg előbbi adó napi hallgatóinak száma megközelíti a 300 ezer főt (289 ezer fő), addig utóbbi hallgatótábora e korcsoportban nem érte el a napi 200 ezer főt (160 ezer fő).

A budapesti 15 évesnél idősebb lakosok körében is a Class FM a legnépszerűbb rádióadó (305 ezer fő), viszont a 2. és az 5. pozícióba kerülő adók között az országos átlagnál lényegesen kisebb különbség mutatkozik. Budapesten a második leghallgatottabb rádióadó az MR1-Kossuth Rádió (190 ezer fő), de nem sokkal kisebb a fővárosi tábora a harmadik helyre sorolódó Music FM-nek sem (184 ezer fő). A budapesti 15 éves és idősebb lakosok körében, ha nem is nagy lemaradással, de csak a negyedik helyre került az MR2-Petőfi Rádió (176 ezer fő), az ötödik pozíciót pedig a fővárosban is a Juventus Rádió foglalja el (155 ezer fő).

A 18-49 éves budapestiek között is a legtöbben a Class FM-et hallgatták (212 ezer fő), viszont a Music FM ebben a csoportban az előkelőnek mondható második helyet foglalja el (143 ezer fő), egyértelműen felülmúlva a harmadik helyre kerülő MR2-Petőfi Rádiót (112 ezer fő), illetve a negyedik helyet elérő Juventus Rádiót (88 ezer fő). A fővárosi 18-49 évesek körében a MR1-Kossuth Rádió kevésbé népszerű, hiszen e közszolgálati adó napi átlagos hallgatóinak a száma ebben a kategóriában a Juventus Rádió táborának a felét is alig teszi ki (46 ezer fő).

Részletesebben a rádiós hallgatottságrol ITT

(BrandTrend)