Kategória: Kutatás.

A felvételre alkalmas videómagnó térhódítása és az internet kereskedelmi felületként történő megjelenése között született fogyasztók alkotják a C generációt, amely betűjelzőjét a kapcsolódás kifejezés angol megfelelője után kapta. A Nielsen digitális fogyasztási szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint a 18 és 34 év közötti fiatalok minden más korosztálynál több közösségi kapcsolódásra alkalmas eszközt használnak.

A legutolsó népszámlálás szerint az Egyesült Államok lakosságának 23 százalékát adó C generáció a legaktívabb fogyasztó bázist jelentheti a marketing szakértők számára.

Körükben 27 százalék néz online videót, 27 százalék rendszeres felhasználója az online közösségi oldalaknak, 33 százalékuk rendelkezik táblagéppel és 39 százalék okostelefonnal. A digitális kapcsolatépítésre alkalmas eszközök jelentős arányú birtoklása a piackutató szerint igen egyedi fogyasztói jellemzőkkel ruházza fel a korcsoport tagjait. Velük szemben ugyanis a 35-49 év közöttiek 30, az 50 és 64 év közöttiek alig 20 százaléka használ internetezésre alkalmas mobilt, táblagéppel pedig az előbbiek 29, utóbbiaknak csak 21 százaléka rendelkezik.
(ELTE TÁTK, BrandTrend)