Kategória: Kutatás.

Vannak azonban konfliktusos együttélések is, nagyjából egynegyednyien (27%-nyian) ugyanis kijelentették, hogy szívesebben választanának egy új partnert. A magyarok még az átlagosnál is nagyobb boldogságot éreznek a párkapcsolatukban, 71 százalék fejezte ki erős érzelmeit házastársa, élettársa mellett, s az átlagosnál jóval kevesebben, 13 százaléknyian lennének nyitottak egy új partneri viszonyra. Az egyedülállók csaknem fele (45%-a) változtatna mostani magánéleti státuszán és önfeledt boldogsága érdekében szívesen megosztaná valakivel a mindennapjait. Ez az igény a magyar társtalanok körében az átlagosnál is nagyobb mértékben (52%-nál) van jelen. A házasságban élők 38%-ának a harmonikus szex jelenti a legnagyobb boldogságot egy párkapcsolatban, de további 42%-nak is nagy örömöt okoz ez a társas tevékenység. Honfitársaink számára is fontos a szex; a házasságban, élettársi viszonyban élők 43%-ának ez a legnagyobb boldogságforrás, de további 35% is úgy nyilatkozott, hogy az élet lényegi összetevője –  ezek a legfontosabb megállapításai annak az Ipsos felmérésnek, amely 23 ország 21.000 válaszadója körében készült (akik közül 59% volt házas vagy tartós kapcsolatban élő, míg 41% nem). 

valentin_parkapcsolat_1

A házaspárok életébe nem a Valentin-nap hozza a boldogságot

A 23 ország házasságban vagy kapcsolatban élő válaszadói közül tízből hatan (63%) állítják, hogy kapcsolatuk a társukkal jelenti számukra a legnagyobb boldogságot. Az egyedülállók esetében ez az arány tízből négy (39%). A hűséges párkapcsolat mellett leginkább elkötelezettek Dél-Afrika (82%), Törökország (80%), Mexikó (79%), Magyarország (71%) és Spanyolország polgárai, míg a Dél-Koreában (40%), Kínában (46%) és Lengyeloszágban (48%) élők kevésbé.

valentin_parkapcsolat_2

A házasok életében inkább boldogságforrás a szexualitás, mint az egyedülállókéban

A házas válaszadók közül tízből négyen (38%) állítják, hogy a jó szex jelenti számukra a legnagyobb beteljesülést, míg a nem házasok közül tízből hárman (34%) vallották ugyanezt. A brazil házaspárok vezetik a rangsort ebben a kérdésben, tízből hatan (57%) osztják ezt a nézetet. Mexikó (53%), Oroszország (52%) és Törökország (52%) törvényes kapcsolatban élő polgárai követik őket, de a  magyarok is az élvonalba tartoznak, 44%-kal. A japánok (15%) vélik legkevésbé így, akiket a dél-koreaiak (19%), a britek (25%) és az ausztálok (28%) esetében sincs túl nagy jelentősége a testi boldogságnak.

valentin_parkapcsolat_3

Az egyedülállók fele társra vágyik

A házasságban vagy tartós kapcsolatban nem élők fele (45%) állítja, hogy társat találni volna a legnagyobb boldogság. Érdekes azonban, hogy a közös háztartást vezetők 27%-a is, ha tehetné, mással osztaná meg szíve szerint az életét. Az indonéz egyedülállók közül tízből heten (69%) vágynak partnerre. Török sorstársaik (57%), a mexikóiak (56%),  az oroszok (54%) és a magyarok (52%) követik őket. Ennek a  rangsornak a végén szerepelve, legkevésbé a japánok (27%) elégedetlenek jelenlegi életükkel , s velük alkotnak közös véleményplatformot dél-koreai (33%), brit (33%)  és olasz (34%) válaszadók.

valentin_parkapcsolat_4

(BrandTrend)