Kategória: Kutatás.

A szingliség ezzel ellentétben Magyarországon egyértelműen inkább kényszer, amiből a többség társas kapcsolatba vágyik, de kiderült az is, hogy ez az életforma nem nyújt valódi boldogságot.

Az is felszínre került, hogy a szingli és a gyermektelen fiatal házasok életmódja között kisebb az eltérés, mint a gyermektelen és a gyermekes családoké között. Az egyedülállók és a gyermektelen, de tartós párkapcsolatban élők – amely manapság már szinte alig vezet törvényes házassághoz – életformája nagymértékben hasonlít egymáshoz: ugyanazokat a magasabb egy főre jutó jövedelem és a kötetlenség által lehetővé tett szolgáltatásokat, időtöltéseket keresik mindketten. Mindkét csoportra jellemző, hogy a baráti társaságnak óriási a jelentősége: a velük való együttlét – a Friends mintájára – nagymértékben képes helyettesíteni a laza vagy hiányzó családi kötelékeket.

A valódi eltérés a gyermek megszületésével jelenhet meg az életmódban – akár egyedülálló anya esetében is: erősen korlátozva a kötetlenség adta lehetőségeket, megváltoztatva az értékpreferenciákat.
(BrandTrend)