Kategória: Kutatás.

Jellemző továbbá rájuk, hogy inkább otthonülők szívesebben olvasnak kaland vagy romantikus regényeket otthonukban, vagy keresztrejtvényt fejtenek, mint barátokkal találkozzanak.

Az online bulvár oldalak látogatói körében érdekes módon felülreprezentáltak a férfiak, minden negyedik olvasó fővárosi, jellemzően felsőfokú végzettségű és harminc évnél idősebb. A bulvár oldalak látogatói jellemzően fogékonyak a kultúra iránt: 22 százalékuk havonta vagy gyakrabban fordul meg színházban vagy múzeumban, míg az internetezőknek csupán 15 százaléka választja a művelődés e formáit. A szépirodalom és a képzőművészetek mellett a komolyzene iránt is kiemelkedően érdeklődnek. Míg csupán minden ötödik internetezőt foglalkoztatják a gazdasági témák, addig a bulvároldalak látogatóinak több mint 40 százalékát, akik a bulvárhírek mellett gyakran látogatják a gazdasági témájú hírportálokat is.

Mindezek mellett a lelki nyugalom is fontos szerepet tölt be mind a női lapok, mind pedig a bulvár hírek online olvasóinak körében, hiszen gyakrabban járnak templomba, mint az internetezők általában.  
(BrandTrend)